Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πάνω από το μέσο όρο η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα

Την ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων που αφορούν την Ελλάδα, ως κεφάλαια εγγυήσεων...για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) επισήμανε από τις Βρυξέλλες, ο Τον Βαν Λίροπ, εκπρόσωπος του επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα Περιφερειών, Γιοχάνες Χαν.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι από το τέταρτο ΕΣΠΑ που αφορά την περίοδο 2007- 2013, στην Ελλάδα έχουν επενδυθεί συνολικά 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν 180 προγράμματα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα προγράμματα αυτά θα δημιουργήσουν από 90.000 ως 108.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι για την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Λετονία, το ποσοστό συγχρηματοδότησης της ΕΕ για τα έργα του ΕΣΠΑ έχει αυξηθεί στο 95%.
Σε ό,τι αφορά την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι έχει αυξηθεί πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ.
Το 2011 επενδύθηκαν συνολικά στην ΕΕ 32,9 δισ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου