Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Προχωρά μεγάλη ενεργειακή επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ στον Πρίνο

Απελευθερώνεται από τα γραφειοκρατικά εμπόδια η μεγάλη επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ στον Πρίνο από την εταιρεία Energean Oil & Gas με την εναρμόνιση της Σύμβασης του Πρίνου με την Εθνική Νομοθεσία. Με αυτή την πράξη η διάρκεια της παραχώρησης....
αυξάνεται στα 25 χρόνια και δίνεται ο απαραίτητος χρόνος ώστε να προχωρήσει η εταιρεία σε νέες γεωτρήσεις για την εκμετάλλευση νέων απολήψιμων αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί στην θαλάσσια περιοχή του Πρίνου. Η νέα επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την εγκατάσταση μίας νέας εξέδρας γεώτρησης σε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από την πλατφόρμα του Πρίνου για την κάθετη γεώτρηση του κοιτάσματος Ε και τη δημιουργία αγωγών για τη μεταφορά του πετρελαίου.
Η λεκάνη του Πρίνου σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Petrenel περιέχει δυνητικούς και ενδεχόμενους πόρους ύψους 603,1 εκατ. βαρελιών εκτιμώντας ότι τα απολήψιμα αποθέματα φτάνουν τα 95 εκατ. βαρέλια. Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την Energean πάντως, τα βεβαιωμένα αποθέματα φτάνουν τα 11 εκατ. βαρέλια ενώ υπάρχουν δυνητικοί πόροι 21 εκατ. βαρελιών με δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου