Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτεταμένη συζήτηση για το φόρο ακινήτων Ανοικτά μέτωπα κυβέρνησης - τρόικας για τον προϋπολογισμό του 2014

Αθήνα
Εκτεταμένη συζήτηση για τα δημοσιονομικά θέματα πραγματοποίησαν οι Πολ Τόμσεν, Ματθίας Μορς και Κλάους Μαζούχ με.... τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη στο υπουργείο Οικονομικών.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με την τρόικα στέλεχος του οικονομικού επιτελείου τόνισε πως αν και για το πρωτογενές αποτέλεσμα του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 δεν υπάρχουν διαφορές, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιοχές που πρέπει να διερευνηθούν για τον Προϋπολογισμό του 2014.
«Συζητήσαμε το 2013 και το 2014 εκτεταμένα και είμαστε πολύ κοντά να κλείσουμε για φέτος», επισήμανε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση ελλείμματος το 2013 απάντησε ότι από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Για το 2014 είπε πως εξετάσθηκε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων από τον οποίο αναμένονται 2,9 δισ. ευρώ το 2014, οι εκτιμήσεις για την φορολογική συμμόρφωση, αλλά και οι δαπάνες και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
Ειδικά για το φόρο ακινήτων είπε πως δεν συζητήθηκε διεξοδικά, καθώς βρίσκεται σε φάση μετάφρασης για να αξιολογηθεί από την τρόικα. «Το νομοσχέδιο πρέπει να συμφωνηθεί και να κατατεθεί στην Βουλή», είπε σχετικά.
Ερωτηθείς για πληροφορίες περί δημοσιονομικού κενού 5 δισ. ευρώ το 2014, διέψευσε πως υπάρχει κάτι τέτοιο και ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015 - 2016.
Ομοίως διέψευσε πως θα επιβληθεί εισφορά 2 τοις χιλίοις σε εταιρείες που έχουν αυτοαπασχολούμενους και ότι εξετάζεται μείωση των συντάξεων των ενστόλων.
Ο ίδιος τόνισε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί για κάθε θέμα ξεχωριστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τη Δευτέρα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Συνέδεσε δε τις αποφάσεις με το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού 2014 (το προσχέδιο θα κατατεθεί έως τις 7 Οκτωβρίου στη Βουλή).
Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι της τρόικας μαζί με τον υπουργό Γ.Στουρνάρα θα έχουν στις 11 το πρωί του Σαββάτου συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία αναχώρησης από την Αθήνα των επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα επανέλθουν μετά το Eurogroup στις 14 Οκτωβρίου.
Στην Ελλάδα θα παραμείνουν τα τεχνικά κλιμάκια, που θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου