Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Απόστρατοι και εξοπλισμοί: Πως πρέπει να παίζεται το παιχνίδι

Απόστρατοι σε εταιρείες εξοπλισμών. Το θέμα όπως αναμενόταν προκαλεί για συζήτηση. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο αυτό να γίνει χωρίς γενικεύσεις, υπερβολές και αφορισμούς. Στην προκειμένη περίπτωση όλα αυτά εκδηλώθηκαν με την γενική θέση να απαγορευτεί....
η εργασία αποστράτων σε τέτοιες εταιρείες.
Ένας ανώτατος απόστρατος αξιωματικός που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στο εξωτερικό εξηγεί “πως θα πρέπει να παιζεται το παιχνίδι”. Και νομίζουμε ότι είναι κατατοπιστικός.
Το κείμενο - άποψη:
“Στά σοβαρά Κράτη, γίνεται γνωστό πρίν την αποστρατεία, σε ποιά Αμυντική εταιρεία θα εργαστεί ο υποψήφιος για αποστρατεία αξιωματικός. Το ίδιο το Δημόσιο υποστηρίζει ξεκάθαρα αυτές τις κινήσεις με ένα και μόνο σκεπτικό, «η εμπειρία σου στρατηγέ είναι ακριβοπληρωμένη με Κρατικούς φόρους ,εφόσον είναι δυνατόν θα συνεχίσω να εκμεταλεύομαι αυτή την Κρατική επένδυση, μέσω της εργασίας σου σε άλλους τομείς σχετικούς με την άμυνα (Πολιτικές θέσεις ΥΕΘΑ, Διοικητικές θέσεις στήν αμυντική βιομηχανία, Σύμβουλοι αμυντικών επιχειρήσεων, Σύμβουλοι αμυντικών μελετών  κλπ..»
Τα Κράτη αυτά βέβαια, έχουν Θεσμούς και Νόμους πού τηρούνται. ΔΕΝ δέχονται συμβούλους ή εκπροσώπους αμυντικών επιχειρήσεων με κριτήριο τις γνωριμίες τους στον Πολιτικό χώρο, πού συνήθως επηρεάζει τις αποφάσεις. Ο οποιοσδήποτε εμπλέκεται με την άμυνα, σύμβουλος ή εκπρόσωπος επιχειρήσεων πιστοποιείται, από το ΥΕΘΑ και τις εταιρείες μέ δεσμεύσεις απορρητότητας Technical Assistance Agreement, με εγγραφές στα επιμελητήρια, με ετήσιες πιστοποιήσεις από διεθνείς οίκους διαφάνειας, με καθαρό ποινικό-φορολογικό Μητρώο κλπ. Στην Χώρα του «’Ολοι μαζί τα φάγαμε» δεν βολεύει η έννοια συγκροτημένου Κράτους, με ξεκάθαρους Κανόνες Παιγνιδιού, βολεύει η γενικότητα και η θολούρα  Μέσα σ’αυτήν κρύβεται εύκολα η ανικανότητα και η λαμογιά του κάθε  Εθνοσωτήρα και δεν εννοώ μόνο τους Πολιτικούς εθνοσωτήρες. Ας σταματήσουμε λοιπόν να πετάμε πέτρες σε έναν χώρο, πού σύμφωνα με τον αλάνθαστο Λαό, παραμένει ακόμη πιό συγκροτημένος και καθαρός , συγκριτικά με άλλες κοινωνικές ομάδες. Κανόνες Παιγνιδιού χρειάζονται Κύριοι και όχι Αφορισμοί και Γενικότητες, αυτά δείχνουν ασχετοσύνη ή δόλο;” 
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου