Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ο Τσίπρας στη Μόσχα και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Πεκίνο

Το χαρτί των διεθνών επαφών με υπερδυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα σκοπεύει να παίξει στην διαδρομή για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διπλωματική κινητικότητα με επίκεντρο την Κουμουνδούρου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από την....
μια πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας προσκλήθηκε στη Μόσχα και πιθανότατα η επίσκεψή του θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου περιλαμβάνοντας συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ από την άλλη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ προσκλήθηκε στην Κίνα, όπου θα μετέχουν ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων Κώστας Ήσυχος και η Νάντια Βαλαβάνη.
Η επίσκεψη στη Μόσχα έχει επιπρόσθετη σημασία, καθώς γίνεται σε μία περίοδο που οι σχέσεις της ρωσικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις ΗΠΑ βρίσκονται σε κάκιστο σημείο λόγω της ουκρανικής κρίσης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον πολλών πρεσβειών το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να έχουν επαφές με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ερμηνεύουν αυτή την κινητικότητα ως ενδεικτική των εκτιμήσεων που κάνει ο ξένος παράγοντας περί εκλογικής νίκης του κόμματος στις ευρωεκλογές και ανάληψη της διακυβέρνησης σύντομα.
Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υφυπουργό της κυβέρνησης Συνασπισμού της Γερμανίας κ. Γιόργκ Ασμουσεν, (στις 12, στη Βουλή).
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου