Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η Εθνική μας άγγιξε το... όνειρο - Δεν πέρασε στους "8" του Μουντιάλ αλλά αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά

Η Εθνική μας ομάδα άγγιξε το όνειρο. Αυτό της πρόκρισης στους «8» του Μουντιάλ. Δεν τα κατάφερε όμως. Νικήθηκε στη ρώσικη «ρουλέτα» της διαδικασίας των πέναλτι από την Κόστα Ρίκα και από την κακοτυχία της, που δεν κατάφερε να....
«κλειδώσει» το παιχνίδι στην παράταση, όπου είχε τις ευκαιρίες.
Όπως και να έχει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η ομάδα αυτή έβαλε τις βάσεις με την πρόκριση στους «16», για πρώτη φορά στην ιστορία της, για κάτι καλύτερο στον επόμενο παγκόσμιο κύπελλο, αυτή της Ρωσίας το 2018. Μεσολαβεί και ένα Ευρωπαικό.
Η Εθνική ομάδα του Σάντος και του Καραγκούνη, όπως δήλωσε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε υπερήφανους τους Έλληνες. Και έτσι είναι. Χάρισε χαμόγελα και ευτυχία στους Έλληνες.
Θα μπορούσε και ακόμα περισσότερα αν μία από τις τρεις κλασικές ευκαιρίες με τον Κατσουράνη, με τον Χριστοδουλόπουλο και με την Μήτρογλου στη διάρκεια της παράτασης και ενώ η Κόστα Ρίκα έπαιζε με παίκτη λιγότερο κατέληγαν σε γκολ.
Δεν τα κατάφερε. Οι Κοσταρικανοί αμύνθηκαν μαζικά, χάλασαν εντελώς το ρυθμό του αγώνα με τις καθυστερήσεις, που κάθε ομάδα της δικής τους δυναμικότητας θα έκανε στη θέση της και με τη βοήθεια της τύχης, αλλά κυρίως του τερματοφύλακά της, του Νάβας, πήραν την ιστορική και γι' αυτούς πρόκριση.
Η Εθνική μας ομάδα επιστρέφει πικραμένη, αλλά περήφανη στην πατρίδα. Πήγε στους «16» της διοργάνωσης, πολύ μακρύτερα από πολλές μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, διεκδίκησε τον αγώνα και δεν παραδόθηκε ποτέ, ούτε όταν όλα έδειχναν ότι η Κόστα Ρίκα με τις εμφανίσεις έκπληξη στη φάση των ομίλων, είναι απίθανο να ηττηθεί.
Σε καμία στιγμή της αναμέτρησης δεν τα παράτησε. Οι παίκτες μας επέμειναν, πίστεψαν στην ανατροπή, έτρεξαν ασταμάτητα, έψαξαν διαδρόμους σε μία από τις καλύτερα οργανωμένες άμυνες του τουρνουά και κατάφεραν να πάνε το ματς στην παράταση. Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο, κανείς δεν μπορεί να νιώθει άσχημα για όσα μας πρόσφερε σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.
Ένας κύκλος κλείνει, αλλά το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει εγκατασταθεί πλέον στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είναι υπαρκτή και υπολογίσιμη δύναμη.
Όλοι αντιλήφθηκαν ότι οι Έλληνες δεν τα παρατούν ποτέ, είναι ικανοί για μεγάλες διακρίσεις και ότι έχουν ταλέντο και ικανότητες.;
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου