Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Απέκτησε αυτιά φτιαγμένα από τα ... πλευρά του!

«Θαύμα» της Ιατρικής μπορεί να χαρακτηριστεί η περίπτωση ενός εννιάχρονου αγοριού, το οποίο γεννήθηκε χωρίς αυτιά, ωστόσο με χειρουργική επέμβαση, απέκτησε ένα ζευγάρι από τα όργανα αυτά, δημιουργημένα από…
τα πλευρά του, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC.
Η επέμβαση στον μικρό Kieran Sorkin, έγινε στο Great Ormond Street Hospital στο Λονδίνο. Είχε ήδη υποβληθεί σε εγχείρηση που αποκατέστησε την ακοή του, μέσω εμφυτεύματος και τώρα με τη δεύτερη, αποκαταστάθηκε και το αισθητικό μέρος.
«Θέλω να μην με ρωτάνε πια για τα αυτιά μου, θέλω να είμαι σαν τους φίλους μου. Επίσης θέλω να μπορώ να φοράω γυαλιά ηλίου και ακουστικά» αναφέρει ο μικρός.
«Είναι ένα παιδί πολύ κοινωνικό και περίμενα την εγχείριση αυτή εδώ και χρόνια. Δεν θέλω τα άλλα παιδιά να τον εκφοβίζουν γιατί είναι διαφορετικός. Θέλω να τον αποδέχονται, όπως όλα τα άλλα παιδιά», λέει η μητέρα του.
Ως προς το πρακτικό τμήμα, οι επιστήμονες αφαίρεσαν χόνδρο από τα κόκαλα του θώρακα, τον έκοψαν, του έδωσαν σχήμα αυτιού και τον έραψαν, ενώ στη συνέχεια τα πρόσθετα μέλη που τοποθετήθηκαν στη θέση των αυτιών, καλύφθηκαν με δέρμα από το κρανίο του παιδιού, ούτως ώστε να φαίνονται φυσικά.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου