Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Όσοι αγόραζαν ελληνικό χρέος κυνηγούσαν το κέρδος από το επιτόκιο»

NYT: Κανείς δεν υποχρέωσε τους επενδυτές να αγοράζουν ομόλογα. Ως «αυλαία» στην «Πράξη Ι του δράματος του ελληνικού χρέους» χαρακτηρίζουν οι New York Times τη δημοπρασία των ασφαλίστρων....
κινδύνου στις αρχές της εβδομάδας.
Όπως υποστηρίζει το άρθρο, «αισίως θα είναι και το τελευταίο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Και την Ευρώπη. Μπορεί όμως και όχι».
Αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν για τη «ρήξη» των συμβολαίων από μεριάς της Ελλάδας, ο αρθρογράφος, καθηγητής πανεπιστημίου στο Seton Hall University School στην έδρα της εταιρικής διακυβέρνησης, υποστηρίζει πως «όποιος επενδύει σε ομόλογα, ξέρει ότι κάποιες φορές τα συμβόλαια σπάνε».
«Κανείς δεν υποχρεώθηκε να αγοράσει ελληνικά ομόλογα... όσοι αγόραζαν ελληνικό χρέος, όπως και όσοι αγόραζαν τίτλους της Lehman Brothers το έκαναν για ένα λόγο: κυνηγούσαν το κέρδος από το επιτόκιο», υποστηρίζει.
«Εν ολίγοις η ιερότητα του συμβολαίου που επικαλούνται μερικοί δεν ήταν ποτέ κάτι βαρύνον σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας» καταλήγει ενώ τονίζει ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν χρεοκοπίας, «στοιχηματίστε σε αυτό» αναφέρει.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου