Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΠΕΔΑ προς κυβέρνηση: Δημοτικά τέλη εκτός ΔΕΗ ίσον «κύκνειο άσμα» δήμων

Για πλήρη κατάρρευση των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων, με πρώτη την καθαριότητα, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, δήμαρχος...
Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει εκτός λογαριασμών της ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη, κάτι άλλωστε που έχει επισημάνει σε σχετική της ανάρτηση και η aftodioikisi.gr.
Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, «τη στιγμή μάλιστα που η κρατική χρηματοδότηση των δήμων υφίσταται διαρκείς και μεγάλες μειώσεις, δημιουργούνται πλέον βάσιμα ερωτήματα για το αν η κυβέρνηση επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας των δήμων ή επιδιώκει συνειδητά το κλείσιμο τους».
«Αυτό που οφείλουν όμως να συνυπολογίσουν οι εμπνευστές τέτοιων σχεδίων είναι ότι οι δήμοι με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους αποτελούν σήμερα τον πιο χρήσιμο και ωφέλιμο για τους πολίτες κρατικό θεσμό», υπογραμμίζει και προειδοποιεί: «Η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολύ γρήγορα θα μετατραπεί σε διάλυση του κοινωνικού ιστού, με ανυπολόγιστες συνέπειες».
Απευθυνόμενος, δε, στους κυβερνώντες, επισημαίνει: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι τους προσεχείς μήνες, με τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα, η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει με τα απορρίμματα στους δρόμους και τις κοινωνικές δομές ανήμπορες, προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στη χώρα».
Τέλος, εκ μέρους των δημάρχων της Αττικής, καλεί «τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν άμεσα θέση πάνω στο φλέγον ζήτημα συνέχισης ή μη της λειτουργίας των Δήμων που αντικειμενικά τίθεται».
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου