Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Αστυνομικοί: «Θα παίζουμε την ζωή μας κορώνα γράμματα για 610 ευρώ»

Πλήγμα στην ασφάλεια, το βασικό δικαίωμα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη, πρόκειται να επιφέρει η νέα μείωση των μισθών των Αστυνομικών μετά από τις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑΣ. Με τους αστυνομικούς να μετρούν ήδη απώλεια του 30-37% του μισθού τους οι νέες μειώσεις που θα ξεπερνούν το12% θα οδηγήσουν τον....
μισθό τους από 675 ευρώ στα 610 ευρώ καθαρά.
Με απλά λόγια κάθε μέρα και νύχτα χιλιάδες αστυνομικοί θα παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα για 610 ευρώ. Αυτή την περίοδο ο μισθός των αστυνομικών είναι 675 ευρώ και αν συμπληρώσουν 48 ώρες σε νυκτερινές περιπολίες και έξι μέρες κάθε βδομάδα φτάνει τα 900 ευρώ καθαρά. «Βγαίνουμε κάθε μέρα σε περιπολίες και έχουμε να συναντήσουμε κάθε είδους κακοποιό.
Έχουμε πυροβοληθεί, μας έχουν επιτεθεί με μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια, χρειάστηκε να κυνηγήσουμε συμμορίες και επικίνδυνους κακοποιούς. Τώρα ακούγεται πως θα πρέπει να το κάνουμε αυτό για 610 ευρώ. Πώς είναι δυνατόν;» αναρωτιούνται οι νεαροί αστυνομικοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η Ελλάδα είχε βρεθεί σε αντίστοιχη οικονομική κατάσταση επί Χ. Τρικούπη ο τότε πρωθυπουργός της χώρας είχε προβεί σε περικοπές και μειώσεις δαπανών με εξαίρεση την Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εφορία. Οι λόγοι για τους οποίους ο Χ. Τρικούπης προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι προφανείς μόνο που η ΤΡΟΙΚΑ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου