Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του το σχολείο της Ίμβρου

Πλήρως ανακαινισμένο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους μαθητέςΈκκληση στους Ιμβρίους, αλλά και στον καθένα από την έπαλξή του, να στηρίξουν την επαναλειτουργία του ελληνικού δημοτικού σχολείου στην Ιμβρο, έπειτα από σχεδόν μισό αιώνα απαγόρευσης.... των τουρκικών αρχών, απηύθυνε χτες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ήδη το παλιό και σχεδόν κατεστραμμένο κτίσμα του παλιού σχολείου στους Αγίους Θεοδώρους, από όπου κατάγεται ο Πατριάρχης, έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα πρώτα Ιμβριόπουλα από αυτήν τη σχολική χρονιά. Το σχολείο το επισκέφτηκαν οι Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος.
Ο Πατριάρχης χαρακτήρισε ως μεγάλη αδικία την κατάργηση της ελληνικής παιδείας στην Ιμβρο. «Το σχολείο κτιριακώς είναι έτοιμο. Πέρασα σήμερα και το καμάρωσα. Είναι το σχολείο στο οποίο πέρασα και εγώ τα πέντε πρώτα, από τα είκοσι συνολικά, χρόνια της μαθητικής μου ζωής. Συγκινήθηκα και εδόξασα τον Θεόν που μας έδωσε αυτή την επιπλέον ελπίδα για το αύριο και για το μέλλον της Ιμβρου», είπε συγκινημένος.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους Ιμβρίους της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας και μπορούν να επαναπατρισθούν, να παραμερίσουν όλα τα εμπόδια και τους δισταγμούς και να πάνε στο νησί, ώστε τα παιδιά τους να είναι τα πρώτα που θα εγγραφούν στη νέα αυτή περίοδο της ελληνικής παιδείας στην Ιμβρο. 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου