Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στους υπουργούς να κλείσουν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς προς τους υπουργούς στο μίνι υπουργικό συμβούλιο του Σαββάτου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε...
από τους υπουργούς του να καταθέσουν αυστηρά μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τις προτάσεις τους για το πολυνομοσχέδιο.
Ας σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν το πολυνομοσχέδιο να κατατεθεί Τρίτη ή Τετάρτη, όμως με δεδομένη την ολιγωρία συγκεκριμένων υπουργείων, δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου.
Στην κυβέρνηση καταβάλλουν προσπάθεια ώστε οι τελευταίες εκκρεμότητες του πακέτου μέτρων να έχουν κλείσει έως την Κυριακή, ώστε το πακέτο να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Euro Working Group, την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή και την Τετάρτη να συνεδριάσει το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, για να δώσει την έγκρισή του.
Υπό την πίεση του χρόνου και με δεδομένο ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να έχουν καταρτίσει και υποβάλλει στο γραμματέα της κυβέρνησης, το αργότερο μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ της Δευτέρας, τις αναλυτικές λίστες με τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους τομείς ευθύνης τους, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να συντονιστεί η δράση και να ενημερωθεί για την κατάσταση ενός εκάστου χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι οι αναλυτικές λίστες όλων των υπουργών θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου των μέτρων που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.
Την ερχόμενη Τετάρτη το Eurogroup θα συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ θα συζητηθούν και όλα τα άλλα θέματα που αφορούν τη χώρα μας, όπως η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, η χρηματοδότηση της επιμήκυνσης και η βιωσιμότητα του χρέους.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου