Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΓΙΑ Ν.ΝΤΕΡΤΙΛΗ "Καταδικάστηκε άδικα όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Σωκράτης"

Με τις στημένες δίκες και τις καταδίκες των Θ.Κολοκοτρώνη και Σωκράτη συνέκρινε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τον αποθανόντα και έγκλειστο επί 37 χρόνια στις φυλακές, στρατηγό Νίκο Ντερτιλή, κατά την ομιλία του στην κηδεία του τελευταίου. Ο ιεράρχης χαρακτήρισε τον Ντερτιλή ''ήρωα'' και τον συνέκρινε με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη ενώ, έχοντας δίπλα του πολλούς βουλευτές....
της Χρυσής Αυγής, αλλά και εκατοντάδες Αθηναίους που είχαν σπεύσει να αποχαιρετήσουν τον στρατηγό. 
Συνέχισε την ομιλία του συμπληρώνοντας: "Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω".
Στην κηδεία στο Α' Νεκροταφείο βρέθηκαν, επίσης, ο Κώστας Πλεύρης, αλλά και ο ναύαρχος εν αποστρατεία Αντώνης Ναξάκης.
Αμέσως μετά την τελετή και έξω από την εκκλησία, δεκάδες πολίτες φώναξαν τα συνθήματα ''Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών'', ''Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή'' και ''Αλήτες, προδότες, πολιτικοί''. Την ώρα του ενταφιασμού ερρίφθησαν τιμητικές βολές, οι οποίοι προήλθαν από αδιευκρίνιστο σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι ο 90χρονος έγκλειστος κινηματίας, ουδέποτε δέχθηκε αν νομιμοποιήσει αυτούς που τον καταδίκασαν "χωρίς στοιχεία" όπως έλεγε για τον θάνατο ενός φοιτητή στο ... Κολωνάκι κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου