Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ένας «παραδεισένιος» χώρος δημιουργείται στην Αθήνα

Όχι έναν αλλά δύο νέους χώρους περιπάτου, ανάπαυλας, πρασίνου, αρχαιολογικών και βυζαντινών αναζητήσεων θα αποκτήσουν....
σύντομα οι Αθηναίοι.
Ο πρώτος είναι σχεδόν έτοιμος. Πρόκειται για τον πολυαναμενόμενο αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη στην οδό Ρηγίλλης, που πολύ σύντομα θα ανοίξει τις «πύλες» του στο κοινό.
Ο δεύτερος είναι ο όμορός του, περιβάλλων χώρος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, του οποίου η μελέτη διαμόρφωσης απέσπασε, χτες, μαζί με τα θετικά σχόλια και το ομόφωνο «ναι» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η ενοποίηση των δύο αυτών χώρων θα αναδείξει ένα από τα ελάχιστα αδόμητα τμήματα της Αθήνας, έτσι όπως διατηρήθηκαν από την αρχαιότητα ως σήμερα.
«Ο περιβάλλων χώρος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, παρά τις εργασίες που έχουν γίνει, απέχει ενός δημόσιου κήπου ανοιχτού στους Αθηναίους, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι. Το αναψυκτήριο έχει ήδη γίνει, το δε πωλητήριο είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει σύντομα. Είναι μια εκκρεμότητα που πρέπει να ολοκληρωθεί και μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, ώστε το έργο να ενταχθεί στην τέταρτη προγραμματική περίοδο», δήλωσε η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας για το έργο που, ενοποιημένο με τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου, θα αποτελέσει έναν μοναδικό τόπο ανάσας και προορισμού για τους κατοίκους της Αθήνας.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου