Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κάντε το διαμέρισμα σας να φαίνεται μεγαλύτερο!

Δώστε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου διαμερίσματος μέσα από έξυπνες διακοσμητικές συμβουλές! Δεν έχει σημασία πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι το σπίτι σας, αφού ...
μπορείτε εύκολα και γρήγορα να το κάνετε να φανεί έως και διπλάσιο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεγελάσετε τις αισθήσεις σας και να «ανοίξετε» οπτικά το χώρο του σαλονιού σας.
Τοποθετήστε ριγέ ταπετσαρία και καθρέπτες στο χώρο
Ακριβώς όπως ένα ριγέ παντελόνι κάνει τα πόδια σας να φαίνονται ψηλότερα… έτσι και η ριγέ ταπετσαρία είναι ικανή να δώσει τη ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο σας είναι μεγαλύτερο! Χρησιμοποιήστε έναν τεράστιο καθρέφτη στο διαμέρισμα ή μερικά έπιπλα με γυάλινες επιφάνειες, ώστε να ενισχυθεί το τελικό αποτέλεσμα.
Δώστε σημασία στο φωτισμό του δωματίου
Βεβαιωθείτε ότι το διαμέρισμα σας φωτίζεται επαρκώς και η σκιά δεν κάνει τα χρώματα να φαίνονται θαμπά. Κάτι τέτοιο θα έδινε την εικόνα ενός μικρότερου σπιτιού από την πραγματικότητα. Βάλτε φωτιστικά ή λαμπτήρες με την ίδια φωτεινότητα σε όλες τις γωνίες του δωματίου, προσπαθώντας γενικά να μην έχετε μόνο μια πηγή φωτισμού στο χώρο. Ωστόσο, εννοείται ότι τις πρωινές ώρες, το φως της ημέρας πρέπει να «λούζει» το δωμάτιο.
Αφήστε το χώρο να «αναπνεύσει», χωρίς υπερβολικά έπιπλα
Σίγουρα, είναι δελεαστικό να αγοράσετε πολλά και μοντέρνα κομμάτια. Επειδή, όμως, ένα έπιπλο ταιριάζει με το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή την αισθητική μας… δεν σημαίνει ότι αποτελεί και την ιδανική επιλογή! Μην στριμώχνετε τα έπιπλα, αλλά αφήστε το δωμάτιο να «αναπνεύσει». Να θυμάστε ότι οι ανοιχτοί χώροι, κάνουν το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο από ο,τι είναι στην πραγματικότητα.
Βάψτε τους τοίχους με απαλά χρώματα
Τα ανοιχτά χρώματα έχουν την τάση να «μεγαλώνουν» ένα δωμάτιο, αφού πολλαπλασιάζουν το φως. Αγοράστε δείγματα από ένα απαλό χρώμα, όπως είναι το κρεμ, το γκρίζο-μπλε και η λεβάντα και δείτε πως φαίνεται πάνω στον τοίχο. Πολύ συχνά, μένουμε έκπληκτοι όταν βλέπουμε πάνω στον άσπρο τοίχο, ότι το χρώμα που επιλέξαμε είναι πιο «κλειστό» λόγω του φωτισμού.
Αερίστε το δωμάτιο και προτιμήστε τα αρωματικά χώρου
Ακόμα και η ποιότητα του αέρα, κάνει το διαμέρισμα να μοιάζει μεγαλύτερο! Ανοίξτε τα παράθυρα και αφήστε τον φρέσκο αέρα να εισχωρήσει στο χώρο. Παράλληλα, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε αρωματικά, λουλούδια ή κεριά για να «ζωντανέψει» ο αέρας. Όσον αφορά τα λουλούδια, θα καταφέρετε να προσθέσετε χρώμα και άρωμα, ενώ αν βάλετε σε ένα βάζο μερικά μακριά κλαδιά… θα δείτε ότι αυτόματα αυξάνεται το ύψος του ταβανιού!
Προσέξτε τους πίνακες και τα διακοσμητικά στους τοίχους
Πριν σπεύσετε να γεμίσετε τους τοίχους με αφίσες, κάδρα και διακοσμητικά, εξετάστε το ενδεχόμενο ότι ο χώρος «μπουκώνει» χωρίς νόημα και αιτία. Αν το δωμάτιο διαθέτει στόρια ή αρκετά διακοσμητικά στα τραπεζάκια, τότε ίσως μερικοί πίνακες να «έκλειναν» το βλέμμα σας.
Συμμαζέψτε το δωμάτιο και πετάξτε τα άχρηστα αντικείμενα
Σε ένα καθαρό δωμάτιο δεν κυριαρχεί σύγχυση, αλλά οργάνωση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Πετάξτε τα άχρηστα χαρτιά ή μπουκάλια από το γραφείο σας και τακτοποιήστε τα πεταμένα περιοδικά στα συρτάρια ή τα ράφια. Θα δείτε ότι αν τακτοποιήσετε το διαμέρισμα… αυτό θα μοιάζει αρκετά πιο ευρύχωρο.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου