Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Καψόνι» στον Καψή κάνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

του Σπύρου Ριζόπουλου
Ένα πολύ μεγάλο "αγκάθι" βασανίζει την κυβέρνηση και τον νεότευκτο υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τις τελευταίες ώρες: “Πώς θα βγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από...
το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής”.
Ο Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε για πολλοστή φορά τους απολυμένους να “εκκενώσουν” τον χώρο, όμως όλα δείχνουν ότι απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων.
Βλέπετε, ο υπουργός Οικονομικών έκανε το λάθος να καταβάλει στους εργαζόμενους -προτού καν προχωρήσει σε κάποια υποτυπώδη συμφωνία μαζί τους- δύο μισθούς ως προκαταβολή της αποζημίωσής τους κι ενώ η ΕΡΤ βρισκόταν υπό κατάληψη.
Τώρα, ο Παντελής Καψής προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Όμως το πρόβλημά του είναι η αδιαλλαξία των εργαζομένων -καταληψιών οι οποίοι ζητούν τον ουρανό με τα άστρα προκειμένου να δεχθούν να εγκαταλείψουν το κτίριο. Ήδη η πρώτη συνάντηση του υφυπουργού με τους εργαζόμενους κατέληξε σχεδόν σε ναυάγιο.
Στο μεταξύ οι …μπάρες που διαδέχτηκαν το μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ εξακολουθούν να θυμίζουν ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση παραμένει για 17 και πλέον ημέρες κλειστή…
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου