Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΜΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αναμενόμενη η μη άφιξη της τρόικα

Ως  αναμενόμενη και μόνο μπορεί να θεωρηθεί η μη έλευση της τρόικα στην Αθήνα μπροστά σε μια κυβέρνηση που χάνει κυριολεκτικά το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Πρόκειται καθαρά για ασκήσεις επί χάρτου για την κυβέρνηση η οποία....
σύρεται (και διασύρεται)  από τους δανειστές σε ένα σκοτσέζικο ντους εξαντλώντας όμως τις αντοχές της ισχνής και επίφοβης για τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή.
Το παιχνίδι της άφιξης και της μη άφιξης δεν παίζεται για πρώτη φορά βέβαια. Έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και στο τέλος ο νικητής του παιχνιδιού αυτού ήταν πάντα οι δανειστές.
Βασικός σκόπελος έτσι όπως παρουσιάζεται των επαφών κυβέρνησης και τρόικα είναι το δημοσιονομικό κενό το οποίο για το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να κινηθεί για το 2014 στα 500 εκατ. ευρώ ενώ η τρόικα το εκτιμά στα 2 δισ. ευρώ ζητώντας βέβαια μέτρα για την κάλυψή του.
Η μη άφιξη της τρόικα κάτω από αυτό το πρίσμα ήταν βέβαια αναμενόμενη και ουδείς δικαιολογείται να εκφράζει τάχα την έκπληξή του. Και εν τέλη εάν δεν θέλει να έρθει ας μην έρθει ποτέ. Το παιχνίδι αυτό κάποτε πρέπει να τελειώσει,. Το ερώτημα είναι με ποια κυβέρνηση θα τελειώσει; Με μια κυβέρνηση η οποία φοβάται και τη σκιά της;
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου