Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σε δίκη ο προμηθευτής του super-κοριού της ΕΥΠ για πλαστά τιμολόγια

Ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας που έφερε τον super-κοριό στην Ελλάδα, τα γνωστά "βαλιτσάκια" της ΕΥΠ, ο Χρήστος Βαμβούκης, κατηγορείται ότι κατάφερε να εξαπατήσει την ΕΥΠ και τη ΔΑΕΕΒ κατά τη διαδικασία προμήθειας των υπερκοριών, κοστολογώντας μάλιστα με το παραπάνω τα εν λόγω συστήματα με....
τη χρήση εικονικών τιμολογίων!
Ως επικεφαλής της ανώνυμης εταιρείας Βαμβούκης Γκρουπ Α.Ε., η οποία είχε αναλάβει να προμηθεύσει το 2007 την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τους δύο υπερκοριούς, ως αντιπρόσωπος της γερμανικής κατασκευάστριας Syborg OHG, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειάς του, μέτοχοι της εταιρείας, θα δικαστούν στις 22 Νοεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σειρά κακουργηματικών πράξεων.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (1975/2013), «οι κατηγορούμενοι-μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Βαμβούκης Γκρουπ Α.Ε. [...] προέβησαν με δόλο σε παράσταση ψευδών γεγονότων και αθέμιτα απέκρυψαν αληθινά γεγονότα με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το Ελληνικό Δημόσιο και αντίστοιχα να ωφεληθούν με ποσό τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ».
Σύμφωνα με τους δικαστές, «οι κατηγορούμενοι έχοντας κοινό δόλο για την αποκόμιση παράνομου και πολύ μεγάλου οφέλους, με αντίστοιχη βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου, καταρχάς στις 9.1.2007 υπέβαλαν προσφορά της Βαμβούκης Γκρουπ Α.Ε. για το σύστημα της ΕΥΠ, με αναφερόμενη δήθεν αληθινή αξία τού ως άνω συστήματος, ύψους 3.931.080 ευρώ, την υλοποίηση της οποίας πρότεινε η αρμόδια επιτροπή, πεισθείσα από τις ψευδείς αυτές διαβεβαιώσεις».
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου