Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Θα φύγεις πολύ σύντομα»
Η εφημερίδα γράφει ότι "η οργή των μικροομολογιούχων που....
έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής ξεχειλίζει. «Ο κ. Βενιζέλος ήταν ανεπαρκής και λιγόψυχος, προτίμησε οι Ελληνες πολίτες, κάτοχοι ομολόγων, να σέρνουν στα δικαστήρια την κυβέρνηση, παρά να τη σέρνουν τα κοράκια hedge funds στα διεθνή δικαστήρια» καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους με αφορμή την τηλεοπτική παρουσία του σε σαββατιάτικη πρωινή εκπομπή του Mega".
ΕΘΝΟΣ: Συμβόλαιο για τη μείωση του χρέους
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόσθετη στήριξη προσφέρει το Eurogroup στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει την πλήρη πρόσβαση στις αγορές. Δεσμεύεται για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του χρέους μέσα στο φθινόπωρο. Προηγουμένως θα ολοκληρωθούν η νέα αξιολόγηση από την τρόικα και τα τεστ στις τράπεζες".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία για «Γωγ» - «Μαγώγ» και τον «Αρχοντα της Μόσχας»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πριν από 2.500 χρόνια ο Ιεζεκιήλ έκανε λόγο στην Παλαιά Διαθήκη για το Ρωσικό Εθνος και τον... Πούτιν!!!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο έως το τέλος Μαΐου
Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα στον Μάιο αναμένεται να γίνουν 4.139 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου, αορίστου χρόνου και έργου σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου. Ηδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για τις 1.330 θέσεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Υπό εποπτεία για δύο γενιές!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπό αυστηρή επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση έως το 2052 -και με νόμο. Η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση σχέδιο νόμου στο οποίο προβλέπεται η χώρα να παραμείνει δέσμια μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων που έχει λάβει από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό".
ΕΣΤΙΑ: Περνάει το ΑΣΕΠ ο κ. Τσίπρας;
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) αναγράφονται τα κριτήρια βάσει των οποίων υπολογίζονται τα μόρια των υποψηφίων για πρόσληψη στο δημόσιο".
Η ΑΥΓΗ: Πανικός Σαμαρά από την πτώση Βενιζέλου
Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπό το φάσμα της κατάρρευση βρίσκεται η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προ του διαφαινόμενου «κλαδέματος» της Ελιάς και της αποδοκιμασίας της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές. Ο καθημερινά εκδηλούμενος τρόμος του Ευ. Βενιζέλου, μπροστά στο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου, καθώς ο αντιπρόεδρος του Αντ. Σαμαρά -σε μια προσπάθεια να εκβιάσει ψήφους και να διασωθεί- θέτει αιφνιδίως θέμα κυβερνητικής σταθερότητας απειλώντας με έξοδο από την κυβέρνηση".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η ντροπή της Ευρώπης
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ακριβαίνουν τα «ναύλα» στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς 22 από αυτούς, μέχρι στιγμής, προστέθηκαν χθες στον υγρό τάφο του Αιγαίου, όταν ανετράπη βόρεια της Σάμου το ταχύπλοο που τους μετέφερε".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στήριξη για χρέος, ραντεβού τον Σεπτέμβριο
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη στήριξη του Eurogroup για την ανάπτυξη, αλλά και την ελάφρυνση του χρέους απέσπασε χθες η Ελλάδα στις Βρυξέλλες, ωστόσο η σχετική συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στην επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος, που τοποθετείται χρονικά τον Σεπτέμβριο".
Ο ΛΟΓΟΣ: Επαναλαμβανόμενη τραγωδία
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ναυάγιο συνέβη χθες τα ξημερώματα, ανοιχτά της Σάμου, στην περιοχή Αγιος Κωνσταντίνος. Οι μετανάστες επέβαιναν σε δύο σκάφη, τα οποία βυθίστηκαν υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό για την ΕΕ και το δρόμο του κεφαλαίου
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με κριτήριο τη ζωή, τα προβλήματά του, ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης πρέπει να προβληματιστεί για το τι φταίει, τι πρέπει να γίνει, τι και πώς θα το αλλάξουμε. Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει το λαό στα μάτια, γιατί είπε την αλήθεια για το χαρακτήρα της ΕΕ, για τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης".
ΤΑ ΝΕΑ: Το μήνυμα των «τριών». Ισχυρό προβάδισμα Καμίνη, Σγουρού, Μπουτάρη
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παραμένει το ισχυρό προβάδισμα των τριών υποψηφίων της Κεντροαριστεράς - Σγουρού, Καμίνη, Μπουτάρη - σύμφωνα με τη δημοσκόπηση GPO για την «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega, δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες. Καμπανάκι ωστόσο αποτελεί η άνοδος των ποσοστών Κασιδιάρη στην Αθήνα".
Kontranews: Θα πάνε στη φυλακή όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και πούλησαν το λαό μας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν όλοι όσοι πούλησαν και πρόδωσαν το λαό μας, αυθαιρετούν και λεηλατούν το δημόσιο πλούτο της χώρας. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός του, στην Κέρκυρα απ΄όπου έστειλε σκληρά μηνύματα στους ντόπιους και ξένους κατακτητές".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Υπόσχεση από το Eurogroup για βιωσιμότητα του χρέους
Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι χώρες της Ευρωζώνης δεσμεύτηκαν χθες επισήμως να παράσχουν στήριξη στην Ελλάδα έως ότου η χώρα ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να τηρήσουν την απόφαση της 27ης Νοεμβρίου 2012 για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δέσμευση Eurogroup για λύση στο χρέος
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το Eurogroup με γραπτό ανακοινωθέν που εξέδωσε ανέλαβε επίσημα τη δέσμευση να παράσχει στήριξη στην Ελλάδα έως ότου η χώρα ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να τηρήσει την απόφαση της 27ης Νοεμβρίου 2012 για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους".
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου