Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

“Κρίσιμη για την ευημερία η οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης”

Κρίσιμης σημασίας για την ευημερία των πολιτών αλλά και τη διατήρηση της γεωπολιτικής επιρροής της είναι η οικονομική και πολιτική....
ενοποίηση της Ευρώπης, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε άρθρο του στο πρακτορείο Reuters, ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ...
Στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση, ο έλεγχος των οικονομικών πολιτικών των χωρών της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις άλλες χώρες – μέλη είναι αναγκαίος, σύμφωνα με τον κ. Τρισέ. Ενώ υποστηρίζει την απευθείας θέσπιση από την Ευρωζώνη των δημοσιονομικών πολιτικών για τις χώρες που αποτυγχάνουν μόνιμα να πετύχουν τους στόχους τους. “Αυτό συνεπάγεται, προσθέτει, την υιοθέτηση μίας νέας έννοιας της εθνικής κυριαρχίας”, με δεδομένη την πολύπλοκη αλληλεξάρτηση που υπάρχει μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ πιστεύει ακράδαντα ότι η Ευρώπη θα θεσπίσει στο μέλλον ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, υποστηρίζοντας και πάλι την παλαιότερη πρότασή του για τη δημιουργία ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρώπης, το οποίο θα επιβλέπει τις δημοσιονομικές πολιτικές και τις πολιτικές ανταγωνισμού και θα επιβάλλει τις πολιτικές στις χώρες που δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους.
Επιπλέον, σημειώνει ότι θα μπορούσε κανείς να φαντασθεί τη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ευρωπαϊκή Γερουσία και ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είχε τον ρόλο της Κάτω Βουλής. Αντίστοιχα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να γίνει η εκτελεστική εξουσία και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποτελέσει τη δικαστική εξουσία.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου