Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Στο Νομικό Συμβούλιο οι γερμανικές αποζημιώσεις

Στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να γίνει....
νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστη στην γερμανική κατοχή ή για το κατοχικό δάνειο ή ακόμα και για τις καταστροφές ου Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Το συνολικό ποσό που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανέρχεται στα 162 δισεκατομμύρια ευρώ!
Στην σειρά "Πολεμικές Μονογραφίες" που κυκλοφορεί, μπορείτε να βρείτε όλο το φάκελο των γερμανικών αποζημιώσεων.
Το υπουργείο Εξωτερικών με μεγάλη  καθυστέρηση και αφού διέρρευσε το θέμα σε κυριακάτικη εφημερίδα και υπήρξε "δηλητηριώδες" δημοσίευμα ακόμα και του Spiegel που έλεγε ότι "Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ήθελε να διαταράξει τις σχέσεις της με την κυβέρνηση Μέρκελ και για τον λόγο αυτό δεν προχωρούσε το θέμα των αποζημιώσεων" αναγκάστηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου