Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ποιος κυβερνά αυτή την κυβέρνηση; Ο Σαμαράς!

Η υπόγεια αντιπαράθεση -όλο και κάτι βγήκε και στην επιφάνεια με τις σκόπιμες διαρροές- του Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, μόνο ως αφορμή είχε το χαράτσι, ομολογούν....
τώρα συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Ουσιαστικά ήταν ένα bras de fer  του Σαμαρά με τους άλλους δυο εταίρους, που αφορούσε στο "ποιος κυβερνά αυτή την κυβέρνηση". 
Και, όπως λένε χαρακτηριστικά στο Μαξίμου, αποδείχτηκε ότι "το σιδερένιο (de fer) μπράτσο (bras) της κυβέρνησης είναι ο Σαμαράς.
Μάλιστα στη ΝΔ προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο Κουβέλης, υποχώρησαν τόσο γρήγορα και τόσο πολύ, γεγονός που το αποδίδουν στο φόβο τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΔΗΜΑΡ για πρόωρες εκλογές. 
Είναι θέμα χαρακτήρων, αλλά είναι και θέμα... δημοσκοπήσεων, έλεγε στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι συνεργάτες του κυρίου Σαμαρά υποστηρίζουν ότι όλες οι υπόγειες αλλά και δημόσιες ενδοκυβερνητικές διαμάχες των τελευταίων ημερών, "βγήκαν σε καλό", γιατί απέδειξαν ότι η χώρα "διαθέτει όχι πρωθυπουργό μειωμένης ευθύνης και ανάπηρων εξουσιών, αλλά πρωθυπουργό που τον στηρίζουν μεν οι άλλοι δυο, είναι αποφασισμένος όμως να ασκεί όλες τις εξουσίες που το Σύνταγμα του παρέχει".
Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ εντούτοις και κυρίως της ΔΗΜΑΡ το αποτέλεσμα του bras de fer με τον Σαμαρά έχει αφήσει πικρή γεύση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μάλιστα εκτεθεί και στα στελέχη του, καθώς είχε σπεύσει να συζητήσει μαζί τους και στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος τις αιτιάσεις του για την κυβέρνηση και τα αιτήματά του για τον Σαμαρά, και ανέκρουσε πρύμνα μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου. Πράγμα που δεν προάγει ασφαλώς το κύρος του μέσα στο κόμμα, αλλά και γενικότερα. 
Ακόμα χειρότερα και σχεδόν ταπεινωτικά είναι τα πράγματα για τον Φώτη Κουβέλη, που με την επιμονή του σε μια τακτική "τρίζω τα δόντια στην κυβέρνηση, αλλά υποχωρώ πάντα για να σωθεί η κυβέρνηση", βλέπει την προσωπική του εικόνα να φθείρεται και την επιρροή του κόμματός του να μειώνεται. Ακόμα περισσότερο, που στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν επιλέξει μια επικοινωνιακή τακτική γελοιοποίησης των αντιφάσεων στην τακτική της ΔΗΜΑΡ. 
Στην Κουμουνδούρου πάντως, όπου θεωρούσαν δεδομένη την επικράτηση του Σαμαρά έναντι των εταίρων, χαρακτηρίζουν την ήττα του Βενιζέλου και  του Κουβέλη "Βατερλό δύο γελοίων", από τον τίτλο βιβλίου του Γιάννη Σκαρίμπα. 
kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου