Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δηλώσεις κομμάτων για το θάνατο του Ναυάρχου Νίκου Παππά

Έφυγε απολαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και όλου του ελληνικού λαού". Για τον θάνατο του Ναυάρχου Νίκου Παππά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ....
έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την «ανταρσία του Βέλους». Αυτός και οι σύντροφοι του, έσωσαν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνιζόμενοι για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας.
Ο Νίκος Παππας κράτησε ψηλά τη σημαία του Πολεμικού Ναυτικού, τη σημαία της Δημοκρατίας, τη σημαία του Έθνους. Η Ιστορία έχει γράψει το κεφάλαιο που τον αφορούσε ενώ αυτός βρισκόταν εν ζωή. Έφυγε απολαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και όλου του ελληνικού λαού".
Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., σχετικά με τον θάνατο του Ναυάρχου ε.α Νίκου Παππά, Κυβερνήτη του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» και πρωτεργάτη της αντίστασης του Ναυτικού κατά της χούντας:
«Ο θάνατος του Νίκου Παππά δε σηματοδοτεί απώλεια. Σηματοδοτεί παρουσία και συνδέεται με τις πιο μεγάλες στιγμές των αγώνων για τη δημοκρατία και τότε και τώρα.
Τιμούμε τον γενναίο αντιστασιακό, τον εμπνευσμένο ηγέτη του Πολεμικού Ναυτικού, τον υπηρέτη και υπερασπιστή της αξιοπρέπειας και της ευθύνης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ υποκλίνεται με σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου, που στάθηκε όρθιος σε όλη του τη ζωή.».
Τη θλίψη της για τον θάνατο του Νίκου Παππά και τα συλλυπητήριά της στους οικείους του, εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι ο κυβερνήτης του θρυλικού "Βέλους" και πρωτεργάτης του Κινήματος του Ναυτικού, «με την απόφασή του να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ τον Μάιο του 1973 κατάφερε μεγάλο πλήγμα στη χούντα και έκανε πρώτο θέμα διεθνώς την ελληνική αντίσταση εναντίον της δικτατορίας».
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του ναυάρχου Νίκου Παππά, «μια θαρραλέα μορφή της αντιδικτατορικής πάλης», όπως σημειώνει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου