Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κακό… ΠΑΣΟΚ τα λίγα σπίτια

Με… το όπλο παρά πόδα είναι στο Μαξίμου, μετά τα τελευταία καμώματα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στην κυβέρνηση αγωνιούν και περιμένουν να δουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η (πολιτική) αλαζονεία κι ο καιροσκοπισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου…
Και μπορεί μέχρι στιγμής να έχουν επιλέξει να μη δημοσιοποιήσουν τη δυσφορία τους για τους «ακροβατισμούς» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες το τι λέγεται για τον Βενιζέλο δεν περιγράφεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαξίμου εκτιμούν ότι έστω και την ύστατη ώρα ο Βενιζέλος θα αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και δεν θα οδηγήσει, με τα καμώματά του όπως σημειώνουν, τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Ωστόσο αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ είναι «ωρολογιακή βόμβα» στα σαθρά ούτως ή άλλως θεμέλια της τρικομματικής κυβέρνησης.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι δύο είναι οι λόγοι που κάνουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμπεριφέρεται σαν να έχει απέναντί του, όπως υποστηρίζουν, τον Γιώργο Παπανδρέου και τους «κηπουρούς» του κι όχι τον αρχηγό του πρώτου κόμματος και πρωθυπουργό της χώρας.
Ο πρώτος έχει να κάνει με τη δημοσκοπική κατηφόρα του ΠΑΣΟΚ. «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια» φέρεται να είπε ο Αντ. Σαμαράς σε στενό του συνεργάτη, ερμηνεύοντας τη στάση Βενιζέλου.
Το δημοσκοπικό ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών από το κόμμα (βλ. Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου κ.ά), αλλά και την αφόρητη πίεση που δέχεται από το ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως  να οδηγήσει τον Βενιζέλο να κάνει το απονενοημένο διάβημα, όπως εκτιμούν στο Μαξίμου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέποντας ότι το κόμμα του μπαίνει δεν μπαίνει στη βουλή στις επόμενες εκλογές, όπως δείχνουν πολλές δημοσκοπήσεις, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει το «αντάρτικο», με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την συνοχή και τον βίο αυτής της κυβέρνησης.
Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα πάντα με όσα λένε στο Μαξίμου και τη ΝΔ, είναι ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεικών, με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος. Η εκτίμηση που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι πως η επιλογή Βενιζέλου να στοχοποιήσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ , μπορεί στο τέλος  να «καταπιεί» και τον ίδιο.
Θεωρώντας, όπως υποστηρίζουν, ότι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα «ανταποδώσει» το χτύπημα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάτι που θα σημάνει και το τέλος του ιστορικού κινήματος.
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή.
Γι΄ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς, έστω κι αν δεν το ομολογούν στη Συγγρού, έχει δώσει εντολές στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ και στους στενούς του συνεργάτες να είναι σε ετοιμότητα το κόμμα, «ωσάν να επρόκειτο να γίνουν εκλογές τον επόμενο μήνα».
kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου