Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Reset Greece - Ελληνικές Ιστορίες δημιουργίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Reset Greece ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011. Τότε που όλοι στον κόσμο μιλούσαν για χρεωκοπία και πτώχευση της Ελλάδας.
Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα στην κρίση. Όταν κανείς στην Ευρώπη δεν μπορούσε να κατανοήσει την ιδιόμορφη ικανότητα των Ελλήνων, να....
δημιουργούν ακόμα κι από τις στάχτες.
Το Reset Greece δημιουργήθηκε για να ενώνει φωνές και δυνάμεις που πιστεύουν στην “επανεκκίνηση” του τόπου. Χωρίς κομματικούς ή κάθε μορφής διαχωρισμούς. Για να προβάλλει, να αναδείξει, να στηρίξει και να μεγαλώσει κάθε καλή πρακτική που ξεφυτρώνει και μας δείχνει πως οι Έλληνες ξέρουν και μπορούν να αντιμετωπίζουν τις μεγάλες κρίσεις.
Η πρώτη παρουσίαση έγινε το Σεπτέμβριο του 2011 στις Βρυξέλλες με τη συμβολική τότε κίνηση του ευρωβουλευτή που δώρισε ένα μπλουζάκι στον Επίτροπο Όλι Ρεν με το λογότυπο “I am back in Greece”. την κρίση με αλληλεγγύη, θάρρος και δημιουργικότητα.
Ακολούθησε η δημιουργία της ιστοσελίδας Reset Greece (www.resetgreece.gr) που παρουσιάζει καλές πρακτικές, ιδέες και ιστορίες δημιουργίας τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Ιστορίες δημιουργίας των Ελλήνων μέσα στην κρίση. Ανθρώπων που σε καλά οργανωμένες ομάδες δουλειάς καταγράφουν επιτυχίες στην Ελλάδα και διεθνώς συμβάλλοντας στην επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας.
Oρισμένες από αυτές φιλοξενήθηκαν στην εκδήλωση Reset Greece που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, παρουσία Ευρωπαίων Επιτροπών, ευρωβουλευτών και προσκεκλημένων από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα καινοτομίας και επιτυχημένων πρακτικών παρουσίασαν οι Otto Przybyla από την εταιρεία “Γαία”, ο Στάθης Χαϊκάλης από το “Up Greek Tourism”, η Αρετή Γεωργιλή από το “Free Thinking Zone”, Η Στεφανία Ξυδιά από το “Ιδέα-τόπος: Πολιτεία 2.0”, ο Βασίλειος Μακίος από το cluster “Corallia”, οι Θωμάς και Γιώργος Δούζης από την εταιρεία “Έργον”, οι δημιουργοί του Application “Ελλάδα: Ιστορία και Πολιτισμός”, Δημήτρης και Γιώργος Βούλγαρης, ο Αλέξανδρος Κουρής από την εταιρεία “Νήσος”, ο Νίκος Χατζηνικολάου “Topagrodeals” και ο Νικόλαος Πατσιούρας από τους παραγωγούς του Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης
“Το Reset Greece συνεχίζει για να δείξει πως το αντίδοτο στην καταστροφολογία είναι η πράξη. «Αναδεικνύουμε τους ανθρώπους που αντιστέκονται και δημιουργούν στην Ελλάδα, απέναντι στα στερεότυπα που καλλιεργούνταν στην Ευρώπη. Θέλουμε όλη η δημιουργική πορεία να αναδειχθεί στην Ευρώπη, να προβληθεί το πρωτοποριακό έργο που γίνεται και γιατί όχι να υπάρξουν συνεργασίες που θα αναδεικνύουν την Ελλάδα, τα προϊόντα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της χώρας. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αλλά υπάρχουν δεκάδες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναδειχθούν και το αξίζουν. Κι αυτό πρέπει να φανεί πρώτα στις Βρυξέλλες που οφείλουν να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν τις ελληνικές δημιουργικές δυνάμεις”, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη και ο Επίτροπος για την Εργασία και τις Κοινωνικές Υποθέσεις κ. Laszlo Andor, ευρωβουλευτές, στελέχη και παράγοντες της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Δείτε Βίντεο από την Εκδήλωση.


tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου