Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ "Να συγκληθεί άμεσα η Βουλή για Συρία"

Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας από τον πρωθυπουργό για τις θέσεις της κυβέρνησης υπέρ των ισλαμιστών στην Συρία και το επίπεδο της ελληνικής εμπλοκής εν όψει....
της επικείμενης δυτικής επιδρομής ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επιστολή του προς τον κ. Μεϊμαράκη αναφέρει: «Οι δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η προετοιμασία στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, καθιστά απαραίτητη την ενημέρωση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού από τον Πρωθυπουργό.  Η ενημέρωση κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η χώρα δέχεται πιέσεις και αιτήματα, ώστε να διευκολύνει τη στρατιωτική επέμβαση. Σας ζητώ να αναλάβετε πρωτοβουλία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε ο Πρωθυπουργός να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τις προθέσεις της κυβέρνησης».
Την έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας ζητά και το ΚΚΕ δια του κ. Σπύρου Χαλβατζή ο οποίος κατά την συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας εξήγησε ότι «Υπάρχει μια πραγματικότητα. Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν. Στην Αγγλία, ο Κάμερον για να δικαιολογήσει κοινοβουλευτικά αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση, νομίζω ότι σήμερα συντελεί το κοινοβούλιο. Θα ήταν ανάγκη άμεσα, ακόμη και η ολομέλεια να συγκληθεί και να συζητηθεί αυτό το πρόβλημα. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε αυτήν την ήδη προετοιμασμένη και σχεδιασμένη ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην Συρία. Θεωρούμε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει άμεσα και βεβαίως να μην χρησιμοποιηθεί ούτε η βάση της Σούδας ούτε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ούτε άλλες υποδομές της χώρας που θα βοηθήσουν αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση».
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου