Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ρώσοι κοσμοναύτες θα βγάλουν στο διάστημα την Ολυμπιακή φλόγα!

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Ολέγκ Κότωφ και Σεργκέι Ριαζάνσκι οι οποίοι θα αναχωρήσουν για το Διεθνές Διαστημικό Σταθμό στο... τέλος Σεπτεμβρίου, στις 9 Νοεμβρίου θα βγάλουν στο ανοικτό διάστημα τον....
πυρσό της Ολυμπιάδας του Σότσι, γράφειτο πρακτορείο INTERFAX.
"Δεν προγραμματίζεται καμία άλλη υπόθεση για αυτή την έξοδο εκτός από την προβολή του πυρσού της Ολυμπιάδας ", είπαν στο πρακτορείο INTERFAX. Εξήγησαν ότι οι κοσμοναύτες πριν τη πτήση εξασκούνται στο έδαφος για όλες τις εξόδους στο ανοικτό διάστημα. Η έξοδος με τον πυρσό προέκυψε στο πρόγραμμα ξαφνικά, γι’ αυτό οι κοσμοναύτες ετοιμάζονταν για την έξοδο αυτή ξεχωριστά από όλες τις άλλες εργασίες εκτός σταθμού. Με τον τρόπο αυτό, όπως εξηγήθηκε, δεν θα υπάρχουν κάποιες άλλες υποθέσεις, παραδείγματος χάριν εργασίες για την υποδοχή της νέας ρωσικής μονάδας, κατά τη διάρκεια αυτής της εξόδου.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της εταιρίας Ροσκόσμος κ. Βλαδίμιρ Ποπόβκιν δήλωσε: "Η αποστολή του πυρσού με την ολυμπιακή φλόγα στο ανοικτό διάστημα είναι ένα πρωτοφανές γεγονός τόσο στην ιστορία του ολυμπιακού κινήματος, όσο και της παγκόσμιας διαστημοπλοΐας. Η μεταφορά του στην τροχιά της γης και η έξοδος της φλόγας στο ανοικτό διάστημα με τους Ρώσους κοσμοναύτες θα γίνει μια νέα λαμπρή σελίδα στα διαστημικά χρονικά ".
Ο πυρσός των Αγώνων θα βγει στο ανοικτό διάστημα για πρώτη φορά στην ιστορία. Στην αρχή του Νοεμβρίου θα φτάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το διαστημόπλοιο "Soyuz TMA -11M". Στη Γη τη φλόγα θα επιστρέψει ο κοσμοναύτης Φιόντορ Γιουρτσίχιν ο οποίος αυτό το διάστημα βρίσκεται στο σταθμό.
Η σκυταλοδρομία της Ολυμπιακής φλόγας θα αρχίσει την πορεία της από τη Μόσχα στις 7 Οκτωβρίου 2013. Οι 14000 άνθρωποι θα περάσουν τη φλόγα από 2900 οικισμούς όλων των περιοχών της χώρας.
"Από εκείνη τη φλόγα που θα πάει στο ανοικτό διάστημα θα ανάψουν την Ολυμπιακή Φλόγα στο Σότσι ", δήλωσε στη σειρά του ο πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής «Σότσι-2014» κ. Ντμίτρι Τσερνισσένκο.
Στον πυρσό με την ολυμπιακή φλόγα ίσως θα κολλήσουν τη φωτοδίοδο, δεν απέκλεισε ο προϊστάμενος του τμήματος δραστηριοτήτων εκτός πλοίου της εταιρίας «ENERGIA» κ. Αλεξάνδρ Πολεσσούκ.
"Από την άποψη του ολυμπιακού κινήματος το γεγονός αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σημασία. Τη φωτοδίοδο θα ανάψουν και θα κλείσουν. Εκεί μπορεί να ανάψει κάποια άλλη φωτοδίοδος, όπου αντί για φωτιά θα έχει φως ", είπε.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου