Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας από το μουσείο του Κ. Κοτσανά

Το athensheart φιλοξενεί στο 2ο επίπεδο του athensheart ένα από τα σημαντικότερα δρώμενα της πόλης, την Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας από το μουσείο του Κ. Κοτσανά έως τις...
19 Απριλίου 2014.
Η έκθεση «Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» κάνει μια ιστορική αναδρομή στα σπάργανα της  τεχνολογίας που είχε αναπτυχθεί στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό . Οι επισκέπτες του athensheart, μπορούν να ξεναγηθούν στις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων διαπιστώνοντας  ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά  την υπολογιστική μηχανή των Αντικυθήρων, τον πολυβόλο καταπέλτη, την  τρίκωλο ανυψωτική μηχανή ( ο πρώτος γερανός κατακόρυφης ανύψωσης παγκοσμίως ) , τον ηχητικό συναγερμό του   ΄Ηρωνος , το ατμοτηλεβόλο του Αρχιμήδη ( το πρώτο κανόνι της ιστορίας) την αιολόσφαιρα του ΄Ηρωνος ( την πρώτη ατμομηχανή της ιστορίας ) και πολλά  άλλα εκθέματα όλα σε φυσικό μέγεθος τα οποία αντανακλούν την τεχνολογική ανάπτυξη του αρχαίου ελληνικού κόσμου καθώς αποτελούν παγκόσμιες πρωτιές στον τομέα τους.
Στην ιστορική αυτή περιήγηση στο 2ο επίπεδο του athensheart μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως αυτά τα κληροδοτήματα, ίδια και αναντικατάστατα, εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας μας, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν αμφίβολη χωρίς την ανέξοδη υιοθέτησή τους από τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Άξιον περιέργειας και θαυμασμού είναι πως χρειάστηκε πάνω από μια χιλιετία ωρίμανσης για να επανακτήσει η ανθρωπότητα αυτήν την ρηξικέλευθη για την εποχή της τεχνολογία.
Σας προσκαλούμε στο athensheart να ταξιδέψετε εντελώς δωρεάν   πίσω στο χρόνο στον πολιτισμό της ανάπτυξης και της προόδου, τον δικό μας αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Ώρες έκθεσης στο εμπορικό κέντρο:  Δευτ- Κυριακή  11.00- 21.00
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκθέματα του μουσείου, μπορείτε να βρείτε στο  www.kotsanas.gr
Εμπορικό Κέντρο athensheart, Πειραιώς 180, Κόμβος Χαμοστέρνας
Άνετο parking 750 θέσεων (Οι 2 πρώτες ώρες στάθμευσης είναι δωρεάν, Μέγιστη ημερήσια χρέωση 2,50€)
Επικοινωνία:  210 3414105, www.athensheart.gr,
  https://www.facebook.com/athens.heart
Ώρες λειτουργίας καταστημάτων
Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-21:00, Σάββατο: 10:00-20:00 Cafe - Εστιατόρια: Δευτέρα – Κυριακή: 08:30-01:00 π.μ.


tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου