Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πηγαίνοντας στον κτηνίατρο...

Ενδιαφέρεστε για το ζωάκι σας, άρα και για την υγεία του. Σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχετε σε σχέση με τον κτηνίατρο του. Δείξτε εμπιστοσύνη στο ένστικτο...
του τετράποδου φίλου σας, αλλά και στο δικό σας και όλα θα πάνε καλά.
Επιλογή
Σημαντικό κριτήριο για την επιλογή κτηνιάτρου είναι το αίσθημα εμπιστοσύνης του «ασθενή» με το γιατρό του, κάτι που θα το καταλάβετε πολύ γρήγορα. Πέρα από τις συστάσεις τρίτων, τα βασικά κριτήρια για την επιλογή κτηνιάτρου και την εμπιστοσύνη που δείχνει το pet σας στο γιατρό του είναι να τον εμπιστεύεστε και εσείς. Αν πρόσφατα αλλάξατε κτηνίατρο, αποφύγετε να ζητήσετε τη γνώμη του καινούργιου για τον τρόπο περίθαλψης του προηγούμενου. Άλλωστε οι προσεγγίσεις πάνω στα ιατρικά θέματα είναι πάντοτε πολλές και ο κάθε γιατρός θα σας πει τη δική του προσέγγιση.
Συνεργασία
Ο κτηνίατρος δεν θα μπορεί να κάνει την δουλειά του αν το κατοικίδιο σας αντιδρά πολύ. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είστε εσείς αυτοί που θα το κρατάτε ήρεμο και όσο γίνεται ακίνητο. Γι’ αυτό το λόγο η παρουσία σας κάθε φορά που το ζωάκι σας εξετάζεται είναι απαραίτητη.
Επικοινωνία
Βασική σας ευθύνη αλλά και προτεραιότητα σας είναι να εξηγήσετε στο γιατρό ποιο είναι το πρόβλημα του ζώου σας. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τα συμπτώματα που παρουσιάζει και να τα περιγράψετε όσο καλύτερα γίνεται ώστε ο γιατρός να βγάλει σωστά και ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να πηγαίνετε εσείς το pet σας στον κτηνίατρο και όχι κάποιος άλλος που δεν ζει μαζί του και δεν γνωρίζει το πρόβλημα που μπορεί να έχει.
Συνέπεια
Μην αμελείτε τα ραντεβού με τον κτηνίατρο, ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του και μην αμελήσετε να επικοινωνήσετε μαζί του σε περίπτωση που κάτι συμβαίνει με το pet σας. Αποφύγετε να βγάζετε διαγνώσεις όση εμπειρία κι αν έχετε με τα ζώα ή όσο καλά κι αν γνωρίζετε το κατοικίδιό σας.
Προνοητικότητα
Ο κάθε ένας θέλει το ιατρείο που επισκέπτεται το κατοικίδιό του, να είναι ένα περιβάλλον καθαρό και ήρεμο. Μπορείτε να συμβάλλετε σημαντικά σε αυτό. Αν έχετε το ζωάκι σας πάντα δεμένο ή σε ειδικό καλάθι μεταφοράς όταν επισκέπτεστε τον κτηνίατρο θα αποφύγετε κάθε είδους «ατυχήματα» με άλλα ζωάκια.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου