Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ε.Βενιζέλος: Επιχείρηση γοητείας του Α. Σαμαρά που "απλώς ... άκουγε"- λένε!

Η "επιχείρηση γοητείας" του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά εξετελέσθη και τώρα ο Ε.Βενιζέλος περιμένει τα αποτελέσματά της. Επί μία ώρα και δέκα λεπτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για....
την Οικονομία και ο Αντώνης Σαμαράς "απλώς τον άκουγε" αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Ν.Δ.. Προκάλεσε αίσθηση πάντως το γεγονός ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν χωρίς παρουσία τρίτων – ο κ. Βενιζέλος προσήλθε στα γραφεία της ΝΔ μόνος του, γεγονός που «υποχρέωσε» τον κ. Σαμαρά να μη καλέσει στη συζήτηση τους δικούς του οικονομικούς συνεργάτες.
Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός κύκλων της ΝΔ ότι «ο πρόεδρος απλώς άκουγε» δεν μπορεί να γίνει απόλυτα  πιστευτός. Σε τελική ανάλυση, δεν είναι και ευγενικό να πηγαίνει στο γραφείο του και να μιλάει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών και ο αρχηγός της αξιώματικής αντιπολίτευσης "απλώς να ακούει". Ούτε ευγενικό, ούτε λογικό. Πρέπει να αλλάξουν τρόπο αντιμετώπισης κάποιοι στη Ν.Δ., να πάψουν να είναι φοβικοί, γιατί "ο καιρός γαρ εγγύς"...
Για τα περί συναίνεσης, οι ίδιοι κύκλοι παραπέμπουν στη γνωστή θέση του κόμματος ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στο λάθος» και ότι θα πορευτεί στη λογική των «καθαρών λύσεων».
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι παρείχε αναλυτική ενημέρωση στον κ. Σαμαρά – από την πορεία των δημοσιονομικών στοιχείων και των συζητήσεων που έχει από χθες με τους εκπροσώπους της τρόικα, μέχρι το θέμα των εγγυήσεων και των Τραπεζών.
Όπως έχει ήδη σημειώσει το defencenet.gr ο Ε.Βενιζέλος έχει "ρίξει γέφυρες" σχεδόν από την πρώτη ημέρα που βρίσκεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον πρόεδρο της Ν.Δ., θεωρώντας ότι πρόκειται για μια άριστη πολιτική επένδυση για την "επόμενη ημέρα" των εκλογών που όλοι θεωρούν ως αναπόφευτκτες, ακόμα και τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά δεν το δηλώνουν δημοσίως.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου