Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τα βακούφια που επιστρέφουν οι Τούρκοι στους Ρωμιούς της Πόλης

Γύρω στα 1000 ανέρχονται τα ακίνητα των ελληνικών ιδρυμάτων, που θα επανέλθουν στον κυριότητά τους, με την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν -αν φυσικά....
υλοποιηθεί, όπως περιγράφεται. Η εφημερίδα Σαμπάχ, σε σημερινό δημοσίευμα, αναφέρει τα ακίνητα της ρωμαίικης Ορθόδοξης κοινότητας ως εξής:
Είχαν κατασχεθεί περίπου 1000 ακίνητα, που ανήκαν σε 81 Ευαγή Ιδρύματα της ρωμαίικης Ορθόδοξης Κοινότητας. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν σπίτια, καταστήματα, πολυκατοικίες, εργοστάσια, νυχτερινά κέντρα, 157 σπίτια του Ευαγούς Ιδρύματος του Ρωμαίικου Νοσοκομείου Βαλουκλή, 21 πολυκατοικίες, 66 καταστήματα. Σπίτια, οικόπεδα, κήποι, σχολεία που ανήκουν στην Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, στην Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και στο Ευαγές Ίδρυμα της Αγ Τριάδος της Χάλκης.
Στις εσωτερικές σελίδες της Hurriyet (28.8) και στο δημοσίευμα για την απόφαση της κυβέρνησης για τα ακίνητα των Ευαγών Ιδρυμάτων των Κοινοτήτων, γράφει ότι ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων στο Συμβούλιο των Βακουφιών, κ. Λάκης Βίγκας, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης είπε: «Πρόκειται για ένα διάταγμα άκρως αξιόλογο, το οποίο ανοίγει τους ορίζοντες των Κοινοτήτων. Πρόκειται για ένα μεγάλο δώρο του πρωθυπουργού πριν από το γεύμα Ιφτάρ. Επιλύεται το πρόβλημα με τα ακίνητα. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τις κοινότητες.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου