Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Οικονομικοί οι λόγοι πίσω από οικογενειακούς καυγάδες

Επιδεινώνουν το πρόβλημα οι υπερβολικές απαιτήσεις των παιδιών. Η οικονομική στενότητα και η εργασιακή ανασφάλεια είναι τα δύο κύρια προβλήματα που....
καταστρέφουν την ηρεμία μιας οικογένειας. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.000 γονείς που είχαν παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών. Περισσότεροι από τους μισούς γονείς θεωρούν ότι η οικογενειακή τους ζωή γνωρίζει κρίση ενώ τρεις στους τέσσερις εκτιμούν ότι το άγχος καταστρέφει την οικογενειακή ευτυχία.
Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο Οικογένειας και Ανατροφής των Παιδιών, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες είναι σε ποσοστό 67% η οικονομική πίεση με την ύφεση να επιδεινώνει την κατάσταση.
Επίσης, το 37% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θεωρούν μεγάλο πρόβλημα τις πολλές ώρες εργασίας ενώ ένας στους τέσσερις ζει με το άγχος ότι θα χάσει τη δουλειά του.
Καυγάδες στην οικογένεια προκαλούν όμως και οι υπερβολικές απαιτήσεις των παιδιών που ζητούν πράγματα στα οποία οι γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ακόμη και το ενδεχόμενο να φύγει μια οικογένεια και να πάει μια εκδρομή για να χαλαρώσει φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός, ισχυρίζονται οι επικεφαλής της έρευνας, καθώς το κόστος των καυσίμων δεν επιτρέπει τις αποδράσεις.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου