Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδος στο ευρώ

Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδος στο ευρώΤις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής επιχειρεί να εξηγήσει στους Γάλλους ο πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχωρεί, κι ενώ το προφίλ του έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα κατά τις διαπραγματεύσεις.... που οδήγησαν στη χθεσινή συμφωνία.

«Εάν δεν καταλήγαμε σε μια συμφωνία για την Ελλάδα, ο κόσμος θα βυθιζόταν στην καταστροφή», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί σε δημοσιογράφους των τηλεοπτικών δικτύων TF1 και France 2, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που γινόταν έκρηξη του ευρώ, θα γινόταν έκρηξη σε όλη την Ευρώπη.
«Δεν μπορώ να φανταστώ μια χώρα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς χρήματα», προσέθεσε για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας ωστόσο λανθασμένη την επιλογή εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Για μένα, η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγή», ανέφερε.
Από τα δάνεια στους Έλληνες κερδίσαμε 200 εκατ. ευρώ
Συνεχίζοντας τη δριμεία κριτική προς την Ελλάδα, ο Σαρκοζί παραδέχθηκε ότι η Γαλλία όχι μόνον δεν έχασε λεφτά από τα δάνεια που της παρείχε, αλλά έβγαλε 200 εκατ. από τόκους.
«Μέχρι στιγμής, η Γαλλία έχει δανείσει 11,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με επιτόκιο 3%-5%, χωρίς να της κοστίζει τίποτα. Μέχρι στιγμής, από τα δάνεια προς την Ελλάδα όχι μόνον δεν χάσαμε, αλλά βγάλαμε και 200 εκατ. ευρώ από τους τόκους», ανέφερε ο Σαρκοζί.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι αν οι Έλληνες εφαρμόσουν όσα έχουν δεσμευτεί, δεν θα κοστίσει τίποτα ούτε στη Γαλλία, ούτε στην Ευρώπη, ενώ οι μόνοι χαμένες θα είναι οι τράπεζες, που με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έχουν απώλειες 100 δισ. ευρώ.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου