Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Έκκληση της Ακαδημίας Αθηνών στους πολιτικούς για υπευθυνότητα και συνεργασία

Την ανάληψη των ευθυνών τους και τη συνένωση των προσπαθειών τους για τη σωτηρία της πατρίδας ζήτησε χθες από....
τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας η Ακαδημία Αθηνών. Το ανώτατο ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα ανέλαβε για πρώτη φορά τέτοια πρωτοβουλία, δεδομένου ότι "δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια χρονοτριβής".
Ο πρόεδρος της Ακαδημίας  και ομότιμος καθηγητής αστικού δικαίου, κ. Απόστολος Σ. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τελετής για την εθνική επέτειο, αφού αναφέρθηκε στις ηρωικές στιγμές του ελληνικού λαού στον πόλεμο του '40 και στα κατορθώματα των Ελλήνων μαχητών στα βουνά της Αλβανίας που προκάλεσαν το θαυμασμό της διεθνούς γνώμης και των ηγετών του ελεύθερου κόσμου, επεσήμανε:
"Σήμερα, 71 χρόνια από τότε, η Ελλάδα βιώνει μια πρωτόγνωρη εθνική κρίση. Βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου όχι απλώς πτώχευσης αλλά εμφύλιας σύγκρουσης των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Πλήττεται από κύματα βίας και ανομίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη και τη Δημοκρατία. Η εικόνα της στο εξωτερικό είναι βαθύτατα πληγωμένη. Το ελληνικό όνομα διαπομπεύεται διεθνώς κάθε μέρα. Από ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου καταντήσαμε η χλεύη των τότε ηττημένων και των άλλων Ευρωπαίων."
 briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου