Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σε βαθιά ύφεση ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα - Επωφελείται η Τουρκία

Με τα συνέδρια να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο και τη χώρα μας να αποκλείεται επί της ουσίας από τον χάρτη του συνεδριακού τουρισμού, η Ελλάδα μοιάζει ανήμπορη να....
ανακτήσει τη διεθνώς χαμένη αξιοπιστία της. Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η πολιτική αστάθεια σε συνδυασμό με τις κοινωνικές εκρήξεις που οδηγούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας συνιστούν μεγάλο πλήγμα για το συνεδριακό τουρισμό, αφού μόλις το τελευταίο τετράμηνο έχουν ακυρωθεί 25 συνέδρια σε όλη τη χώρα, ενώ για το 2011 ο αριθμός των συνεδρίων ίσως ξεπεράσει τα 90.
Πιο πρόσφατο «χτύπημα» αποτελεί η ματαίωση ιατρικού συνεδρίου 20.000 μελών σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στα νότια προάστια των Αθηνών, ενώ ένα ακόμη πενθήμερο ιατρικό συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής έχει ανακληθεί για το 2013. Η αβεβαιότητα έχει ζημιώσει και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα εκτός Αθηνών, στην Πελοπόννησο αλλά και τη Χαλκιδική, απ’ όπου δύο προγραμματισμένα διεθνή συνέδρια έβαλαν... πλώρη για γειτονικές χώρες.

Η Τουρκία, η Κροατία και η Ιταλία είναι οι τρεις χώρες, οι οποίες καλούνται να φιλοξενήσουν τα συνέδρια που ανακαλούνται από τους διοργανωτές, ενώ όσα δεν μπορούν πλέον να ακυρωθούν, συρρικνώνονται σε διάρκεια, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τόσο το κόστος όσο και την πιθανότητα ύπαρξης απρόβλεπτων γεγονότων που μπορούν να διαταράξουν τη διεξαγωγή τους.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου