Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

«Υποχωρεί τώρα ο Σόιμπλε στο θέμα της Κύπρου»

«Υποχωρεί τώρα ο Σόιμπλε στο θέμα της Κύπρου» είναι ο τίτλος άρθρου στη γερμανική εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung" η οποία αναφέρεται...
στην εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στην κοινή δήλωση των Υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.
Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα, μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «υποκύπτει στις πιέσεις» για να δοθεί οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο.
Σημειώνει πως σε κοινή τους δήλωση οι Υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, ζητούν τώρα «το συντομότερο δυνατόν μια συμφωνία για οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο», σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό τελεί υπό την έγκριση του Γερμανικού Κοινοβουλίου.
Στο σημείο αυτό, η εφημερίδα αναφέρει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας «απειλεί να μπλοκάρει στο Κοινοβούλιο το πακέτο διάσωσης της Κύπρου».
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι μέχρι σήμερα ο κ. Σόιμπλε δήλωνε πως σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Κύπρος δεν ήταν συστημικά σημαντική για την νομισματική ένωση, ενώ σήμερα ζητά με τον Γάλλο ομόλογό του μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, οι δύο Υπουργοί Οικονομικών εμφανίζονται μετά τις εκλογές στην Κύπρο "πεπεισμένοι" ότι η νέα κυβέρνηση θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου