Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η ισχύς των βιβλιάριων του ΙΚΑ

H απόφαση ελήφθη μετά τις «ουρές» στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος. Κατά ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ, που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ανακοινώθηκε....
την Πέμπτη από τη διοίκηση του Ταμείου.
Η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι προωθείται διάταξη σύμφωνα με την οποία μειώνεται από 100 σε 50 ο αριθμός ημερών ασφάλισης που απαιτείται για θεώρηση βιβλιαρίων από 01/03/2013 έως 28/02/2014.
Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος, επισημαίνεται ότι «παρά το γεγονός ότι παραμένει σε ισχύ η διαδικασία αποστολής ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους, διαπιστώνεται ότι ο κύριος όγκος των θεωρήσεων βιβλιαρίων υγείας μετατοπίστηκε στα Υποκαταστήματα», με αποτέλεσμα την δημιουργία «ουρών» και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με το ΙΚΑ, αυτό οφείλεται κυρίως:
- Στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ειδικότερα, στην αδυναμία πολλών ασφαλισμένων να συμπληρώσουν τις 100 ημέρες ασφάλισης μέχρι τον Σεπτέμβριο που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική αποστολή ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας.
- Στην αδυναμία παραλαβής των ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας και την επιστροφή τους στο ΙΚΑ, λόγω παύσης λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων (δεδομένου ότι οι ετικέτες αποστέλλονται στους ασφαλισμένους μέσω των εργοδοτών). 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου