Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δύσκολα στην ώρα της η έκτη δόση προς την Ελλάδα

Κομισιόν: «Ήρθε η ώρα της αλήθειας».«Είναι πολύ δύσκολο με όλες τις καθυστερήσεις και τις αξιολογήσεις που πρέπει να γίνουν, μόλις επιστρέψει η τρόικα, η έκτη δόση να δοθεί στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου, όπως είχε.... ανακοινωθεί αρχικά» δήλωσε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν έσπευσε να διευκρινίσει, πάντως, πως δεν είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης η αποδέσμευση του δανείου, αλλά της δουλειάς, που πρέπει να γίνει συνεργατικά από πλευράς Ελλάδος και του κλιμακίου των δανειστών.

Ο κύριος Αλταφάζ ήταν πολύ σαφής στα λεγόμενά του, λέγοντας πως «Ήρθε η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα. Πρέπει να προχωρήσει σε πλήρη εφαρμογή των συμπεφωνημένων. Γνωρίζουμε τις πιεστικές οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, αλλά δεν μπορούν να μείνουν γκρίζες ζώνες στην εφαρμογή του προγράμματος. Πρέπει να γίνουν όλα τα απαιτούμενα πριν αποδεσμευτεί η επόμενη δόση».
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν δήλωσε ακόμα πως « η ενίσχυση του EFSF δεν σημαίνει αναδιάρθρωση χρεών, αλλά το αντίθετο».
Πάντως, το κλίμα για την καθυστέρηση στην καταβολή της έκτης δόσης στη χώρα μας είχε ήδη στρώσει νωρίτερα ο Γερμανός υφυπουργός οικονομικών, Joerg Asmussen, λέγοντας πως το Eurogroup της 3ης Οκτωβρίου δεν θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευσή της.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου