Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ζητούν πίσω μίζες εκατομμυρίων από 13 νοσοκομειακούς γιατρούς

Αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από υπερβολικές παραγγελίες και υπερχρεώσεις υλικών ζητά από 13 γιατρούς η διοίκηση....
του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα η διοίκηση του νοσοκομείου έχει επιδώσει τις τελευταίες ημέρες στους γιατρούς την «πρόσκληση αποκατάστασης της ζημίας από την προμήθεια εξωσυμβατικού ορθοπεδικού και νευροχειρουργικού υλικού», με την οποία τους καλεί εντός 48 ωρών να καταβάλουν το ποσό του των 1.789.480,88 ευρώ στο ταμείο του νοσοκομείου. Το σκάνδαλο όπως  αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή» αφορά στις προμήθειες της Ορθοπεδικής και της Νευροχειρουργικής κλινικής.
Τα ποσά που έχουν υπολογιστεί από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας έχουν επιμεριστεί στους γιατρούς ανάλογα με το μέγεθος της ευθύνης το οποίο απορρέει και τη θέση τους στο νοσοκομείο, αλλά και από τη συμμετοχή τους στο «πάρτι των προμηθειών», όπως είχε χαρακτηριστεί το σκάνδαλο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Στους πέντε από τους γιατρούς η καταλογιστέα βλάβη ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς σε δύο εξ αυτών καταλογίζονται τα ποσά 873.580 ευρώ και 307.665 ευρώ και στους άλλους τρεις από 105.000 έως 203.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους έχουν καταλογιστεί ποσά από 77.000 έως 1.500 ευρώ.
Η συνολική ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο από τις παράνομες προμήθειες ιατρικών υλικών ανέρχεται τελικά, σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση (ολοκληρώθηκε τέλη Σεπτεμβρίου) του ΣΕΥΥΠ, σε 2,9 εκατ. ευρώ.  Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ακόμη έρευνες για ποινικές ευθύνες από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και από το ΣΔΟΕ.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου