Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Φρανσουά Ολάντ προτίθεται να φορολογήσει τους πλούσιους πολίτες της Γαλλίας κατά 75%

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ με ανακοίνωσή του εξαγγέλει ότι πρόκειται να φορολογήσει τους πλούσιους πολίτες της Γαλλίας σε ποσοστό μάλιστα....
της τάξης 75%.  Ωστόσο, την αντίδρασή τους εξέφρασε η Δεξιά χαρακτηρίζοντας το μέτρο «φορολογικό πληθωρισμό».
Ο Ολάντ, ο οποίος θεωρείται ως ο επικρατέστερος για την προεδρία, έκανε την ανακοίνωση αυτή χθες το βράδυ σε εκπομπή του καναλιού TF1.
«Σκέφτηκα και κάνω εδώ την ανακοίνωση, ότι ετήσιο εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα φορολογείται κατά 75%. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιες αμοιβές. Πληροφορήθηκα για σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των διευθυντών των εταιρειών του δείκτη CAC 40, δυο εκατομμύρια ευρώ το μήνα κατά μέσον όρο. Πώς μπορούμε να το δεχτούμε αυτό;», διερωτήθηκε ο Ολάντ.
Η κυβέρνηση, πάντως, κατήγγειλε αμέσως τον «φορολογικό πληθωρισμό του προγράμματος» του σοσιαλιστή υποψηφίου. Ο Φρανσουά Ολάντ «επινοεί κάθε εβδομάδα ένα νέο φόρο χωρίς ποτέ να προτείνει το παραμικρό μέτρο οικονομίας», τόνισε.
Η πρόταση αυτή του σοσιαλιστή υποψηφίου προκάλεσε αρνητικά σχόλια σήμερα από τους εύπορους Γάλλους οι οποίοι σχολίασαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro. «Εγω που κερδίζω πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, αναρωτιέμαι τί θα τα κάνει τα 750.000 ευρώ που θα μού πάρει», αναρωτιέται μια αναγνώστρια, ενώ άλλοι επισημαίνουν τον κίνδυνο, πλούσιοι φορολογούμενοι να εγκαταλείψουν τη Γαλλία για την Ελβετία ή το Βέλγιο για παράδειγμα, για να γλιτώσουν την βαριά φορολογία.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου