Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

«Καυτό» δεκαήμερο για κυβέρνηση, PSI και χρεοκοπία...

Ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, μπορεί να εμφανίζεται αισιόδοξος για την εθελοντική συμμετοχή στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων...
καθώς οι επενδυτές επιθυμούν να αποφύγουν την αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ωστόσο στην Αθήνα έχει σημάνει «συναγερμός». Μέσα σε ένα δεκαήμερο πρέπει να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του PSI, να υπερψηφιστεί από τα κοινοβούλια των κρατών μελών της Ε.Ε. το νέο πακέτο βοήθειας, και εν τέλει να καταφέρει να αποφύγει η χώρα (προς το παρόν τουλάχισςτον) το ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη…
«Η αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης και η πιθανή αποσταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών δεν θα ήταν προς το συμφέρον πολλών επενδυτών», δήλωσε την Παρασκευή ο Τσαρλς Νταλάρα, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση οι λεπτομέρειες για το PSI.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι θα διαγράφει το 53,5% της αρχικής ονομαστικής αξίας των ομολόγων. Το 31,5% του αρχικού ποσού των ομολόγων αυτών θα ανταλλαγεί με νέα ομόλογα, τα οποία θα έχουν λήξη από 11 έως 30 χρόνια. Το υπόλοιπο 15% του αρχικού ποσού των ομολόγων θα είναι τίτλοι βραχυχρόνιας λήξης που θα εκδοθούν από το Προσωρινό Ταμείο Στήριξης (ΕFSF).
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα ομόλογα που κατέχουν αμερικανοί επενδυτές προβλέπεται «ειδικό καθεστώς»!
Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι κάτοχοι των ομολόγων θα πρέπει να απαντήσουν εντός 10 ημερών, και σε περίπτωση που το ποσοστό συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων είναι μικρότερη από 75%, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν θα προχωρήσει, προκαλώντας νέα «εμπλοκή» και στο δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς αυτό είναι «συνδεδεμένο» με τη συμφωνία για το PSI.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου