Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

«Σφαγή» για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Ποια είναι τα πιο πιθανά σενάρια. Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αργούν ακόμη, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη να....
προβληματίζεται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.
Τακτικοί συνομιλητές του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, του συνιστούν να μη μπει σε κανενός είδους διαπραγμάτευση για την «επόμενη ημέρα» και ειδικά για διαπραγμάτευση που αφορά θέσεις και αξιώματα, καθώς μία τέτοια τακτική θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για τον ίδιο.
Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει δύο, (έκπληξη θα είναι να
εκλέξει τρεις) βουλευτές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς το μέτρο είναι το 8.3%.
Θα πρέπει δε να συνυπολογιστεί ότι ο Ευ. Βενιζέλος, θέλοντας να σηματοδοτήσει μαζί με τη συνέχεια την διεύρυνση και την ανανέωση, είναι πολύ πιθανό ο ένας από τους δύο υποψηφίους στο Επικρατείας να είναι νέος υποψήφιος. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αν ο Ευ. Βενιζέλος ακολουθήσει και αυτό που είθισται, δηλαδή την πρώτη θέση του Επικρατείας να την καταλάβει ο νέος εκπρόσωπος Τύπου (καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει εκπρόσωπο στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές) τότε ουσιαστικά συζητάμε για μία θέση, για την οποία «θα πέσουν κορμιά».
Αναζητώντας τους «μνηστήρες» της μίας ουσιαστικά θέσης στο Επικρατείας θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος, αν και στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, έχει ήδη ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου.
Συζήτηση γίνεται και για την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, αν και από το περιβάλλον της διαψεύδεται κατηγορηματικά όχι μόνο ότι κοιτά με καλό μάτι μία εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας αλλά και το ότι σκέπτεται να αλλάξει εκλογική περιφέρεια. Πρόσφατα, απάντησε σε ένα σχόλιο του Παραπολιτικού των Νέων λέγοντας ότι θα πολιτευθεί και πάλι στην Α' Αθηνών.
Ανάμεσα στα ονόματα που συζητούνται στο παρασκήνιο είναι και αυτό του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα. Ο ίδιος, έμπειρος ων, γνωρίζει πως κινείται και δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει τίποτε σχετικά με τις προθέσεις του. Η εξαιρετικά ρευστή κατάσταση, ωστόσο, στο νομό Αρκαδίας όπου εκλέγεται (το ΠΑΣΟΚ κατά πάσα πιθανότητα θα εκλέξει εκεί έναν βουλευτή) τον φέρουν υποψήφιο για το Επικρατείας.
Πολύ περισσότερο όταν και ο ίδιος φέρεται να έχει δεσμευθεί -μετά και την ακύρωση του σεναρίου της διαρχίας για το οποίο εργάστηκε σκληρά στο παρασκήνιο- ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Βενιζέλου.
Ένας από τους υποψηφίους φέρεται να είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος επίσης (όπως και πολλοί κορυφαίοι) φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με την επανεκλογή του στη Β΄ Αθήνας, όπου το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα εκλέξει πάνω από επτά βουλευτές. 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου