Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Τύπος σήμερα

Ποια θέματα κυριαρχούν: οι προεκλογικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών έξι ημέρες πριν από τις εκλογές και οι προσπάθειες για.... να κερδίσουν τους αναποφάσιστους.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με πόσες ψήφους μπορεί να εκλεγεί κάποιος βουλευτής".
Η εφημερίδα γράφει ότι "αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να εξαχθεί ο αριθμός των ψήφων που αντιστοιχούν σε κάθε βουλευτική έδρα έχουν χρησιμοποιηθεί στοιχεία της προηγούμενης απογραφής του 2001 και όχι της τελευταίας (2011) σύμφωνα με την οποία ο νόμιμος πληθυσμος της χώρας ανέρχεται σε 10.964.080 άτομα ".
ΕΘΝΟΣ: "Μάχη 6 ημερών για τους αναποφάσιστους".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η προεκλογική μάχη βρίσκεται πλέον στην τελική φάση. Στις έξι αποφασιστικής σημασίας ημέρες που χωρίζουν τους ψηφοφόρους από τις κάλπες, το επιτελείο της Ιπποκράτους καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για να προσελκύσει τα μεγάλα τμήματα των αναποφάσιστων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τι συμβαίνει με τις μυστικές πτήσεις των αεροψεκασμών".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι μυστικές πτήσεις αεροπλάνων που ψεκάζουν χημικά, φαινόμενο γνωστό σαν chemtrailsm ("χημικές ουρές") διενεργούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς, όπως εξάγεται από την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εμπαιγμός Βενιζέλου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπόσχεται ότι θα καταργήσει τα χαράτσια του! Ζήτησε συγγνώμη για τις πρωτοφανείς θυσίες μόνο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας τους υπόλοιπους Έλληνες. Τώρα δηλώνει ότι μπορεί να μειώσει τους φόρους και να μας βγάλει σε 3 χρόνια από το Μνημόνιο στο οποίο μας καταδίκασε".
ΕΣΤΙΑ: "Οι συνεχείς εκλογές διέλυσαν την οικονομία".
Η εφημερίδα τονίζει "φαντασθείτενα είχαμε κάθε χρόνο εκλογές. Αραγε θα ήταν δυνατόν να ασκηθή αποτελεσματικά οποιαδήποτε πολιτική; Προφανώς όχι. Κάτι τέτοιο συμβαίνει τώρα. Εχουμε εκλογές όχι κάθε χρόνο, αλλά κάθε δύο χρόνια ".
Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση της Αριστεράς για ακύρωση του Μνημονίου και ανασυγκρότηση της κοινωνίας".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διεμβολίζει το πολιτικό κατεστημένο και προκαλεί σπασμωδικές αντιδράσεις από Βενιζέλο, Σαμαρά και διαπλοκή. Αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν 151 έδρες το βράδυ της Κυριακής, θα προκύψει άλλο πολιτικό σκηνικό και θα προκληθούν εξελίξεις και στα δύο κόμματα. Η νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα θα προκαλέσει ντόμινο σε όλη την Ευρώπη".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις όλες οι αλλαγές για τους παλαιούς ασφαλισμένους".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αναλυτικά παραδείγματα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των προϋποθέσεων για όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ πριν από το 1992 επιθυμούν να βγουν φέτος στη σύνταξη φέρνουν οι τελευταίες ασφαλιστικές ρυθμίσεις ".
ΤΑ ΝΕΑ: "200 δισ.ευρώ για την ανάπτυξη! ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με καταλύτη τον Ολάντ που συνεχίζει να πιέζει η Μέρκελ συζητά ατζέντα εξόδου από την κρίση. Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων. Θα το παρουσιάσουν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής εντός του Μαΐου".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Το λιμάνι της Ελπίδας. Να γυρίζουν οι απογοητευμένοι του 2009 ".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κινητοποίηση 200 δισ.ευρώ για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ποσό των 200 δισ. ευρώ μπορεί να κινητοποιηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες, με στόχο την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και τη δημιουργία της απασχόλησης, μέσω της προώθησης έργων στους τομείς των υποδομών (μεταφορές), της ενέργειας και των νέων τεχνολογιών".
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου