Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Θα αποκατασταθούν οι μικροομολογιούχοι»

«Οι μικροομολογιούχοι οι οποίοι είναι αποταμιευτές και όχι επενδυτές δεν θα έπρεπε να περιληφθούν (στο PSI), μας ανάγκασαν οι εταίροι μας...
το ΔΝΤ και η Τρόικα να περιληφθούν, ωστόσο αγωνιζόμαστε στο Eurogroup για να βρούμε ένα τρόπο αποκατάστασης και τον έχουμε βρει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ΜΜΕ της Θεσσαλίας.
«Εγώ ξέρω τι θα κάνω την επομένη των εκλογών αν έχω την ευθύνη της διαχείρισης. Εάν την έχει κάποιος άλλος θα του πω τι πρέπει να κάνει κατά τη γνώμη μου, γιατί έχουμε ένα έδαφος καλλιεργημένο στην Ευρώπη για το θέμα αυτό» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Για τα ασφαλιστικά ταμεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι απώλειες θα αποκατασταθούν μέσω της μεταφοράς δημόσιας περιουσίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ούτως ή άλλως καλύπτονται με επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Το χαρτοφυλάκιο τους ήταν 26 δισ., κάθε χρόνο παίρνουν 13 δισ. επιχορήγηση, σε δυο χρόνια καλύπτεται όλο το χαρτοφυλάκιο».
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε η «διάθεση τιμωρίας» να μην μετατραπεί σε «αυτοτιμωρία του έθνους».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «μπήκε στη μάχη χθες στηρίζοντας τον κ. Σαμαρά και δεν βρήκε μια κουβέντα αυτοκριτικής για ό,τι έγινε μέχρι το 2009» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «αν θεωρεί ότι αυτό συνιστά υποστήριξη του κ. Σαμαρά, ωραία είναι μια μορφή υποστήριξης. Εγώ δεν θα ήθελα ως αρχηγός του κόμματος τέτοια υποστήριξη, αλλά είμαι σε άλλο κόμμα».
Ερωτηθείς αν περιμένει μια δήλωση στήριξης από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος στην Αχαΐα, και παρών σε όλες τις συνεδριάσεις μας, δεν ήταν σιωπηλός επί τρία χρόνια, όπως ο κ. Καραμανλής».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα άλλα πολιτικά κόμματα -πλην του ΚΚΕ το οποίο, όπως είπε, μιλά για μια πορεία εκτός Ευρώπης-να διατυπώσουν την πρότασή τους και να πουν ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να σχηματιστεί.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο «να βρεθεί η χώρα χωρίς κυβέρνηση, έστω και συνεργασίας» ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η επόμενη μέρα μπορεί να είναι ένα τραγικό αδιέξοδο και πρέπει να το σκεφτεί ο κάθε Έλληνας πολίτης», προσθέτοντας ότι «τα κόμματα, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρονται σαν να είμαστε πριν το 2009, ενώ ο κ. Σαμαράς μιλά για αυτοδυναμία, είναι εκτός αριθμητικών δεδομένων, θέλει τη δική του πρωθυπουργία».
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για νέα κόμματα της δεξιάς που εμφανίζονται αντιμνημονιακά και στην πραγματικότητα συμπλέουν με την αριστερά, είπε ότι αν θέλουν να συνεργαστούν και να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας είναι σεβαστό, «αλλά πρέπει να εγγυηθούν στον Έλληνα πολίτη την οικονομική ασφάλειά, το μισθό του, τη σύνταξή του, την επιχείρησή του, την παραμονή της χώρας στο ευρώ».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τον στόχο για πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πάρει την διερευνητική εντολή συγκέντρωσης των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για την δημιουργία ευρέως φάσματος μεγάλης πλειοψηφίας στο λαό και στην Βουλή.
Σε ερώτηση σχετική με το αγγλικό Δίκαιο και τον «κίνδυνο απώλειας της εθνικής κυριαρχίας», ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν ισχύει καμία ειδική ρύθμιση και καμία ειδική ρήτρα για τους πιστωτές μας» και εξέφρασε την λύπη του γιατί και συνάδελφοί του «καθηγητές νομικής, έχουν μπει σε αυτήν την "ιστορία για αγρίους"».
Σε ότι αφορά τον τρόπο πληρωμής των πιστωτών της χώρας, είπε ότι τώρα η χώρα εξυπηρετεί το χρέος της, με πολύ μικρότερες ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις, και τόνισε ότι «αυτοί που βγάλανε τα λεφτά τους έξω σε ευρώ θέλουν η χώρα να γυρίσει στη δραχμή για να μπορέσουν να την αγοράσουν φθηνά και να την έχουν σε απόλυτη εξάρτηση».
«Από αυτό θα χάσει ο πιο φτωχός, γιατί ναι μεν η χώρα μπορεί να αποκτήσει μετά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά οι μισθοί θα είναι μισθοί πείνας σε δραχμές» σημείωσε.
Για την επιστροφή νέων ανθρώπων στην περιφέρεια και την απασχόλησή τους στην αγροτική παραγωγή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δίνονται κίνητρα σε αυτούς τους νέους ανθρώπους, ενώ επανέλαβε ότι η υπέγγυα ιδιοκτησία του Έλληνα αγρότη είναι απολύτως διασφαλισμένη σε σχέση με την Αγροτική Τράπεζα.
Τέλος ερωτηθείς για τη διακοπή του έργου εκτροπής του Αχελώου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό είναι «κλασικό παράδειγμα» που αφορά την σχέση Δικαιοσύνης και ανάπτυξης, τονίζοντας ότι ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων πρέπει να οργανωθεί τελείως διαφορετικά, ώστε να μην προκαλούνται καθυστερήσεις και αντιφάσεις. 
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου