Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Οκτώβριος 2010
Η αποκαλούμενη «λίστα Λαγκάρντ» παρελήφθη από το γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τον Οκτώβριο του 2010. Η λίστα παρελήφθη μέσω...

της διπλωματικής οδού από τη γαλλική κυβέρνηση και δεν πρωτοκολλήθηκε.
Ιούνιος 2011
Τον Ιούνιο του 2011, μετά τη μετακίνηση του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών, ενημερώθηκε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης για τη λίστα, την προέλευσή της, ενώ του παραδόθηκε συγχρόνως με τη μορφή USB.
Αύγουστος 2011
Τον Αύγουστο του 2011 παραδόθηκε η λίστα Λαγκάρντ στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Τότε ο κ. Διώτης του μετέφερε και τις νομικές ενστάσεις για την αξιοποίηση της λίστας από τις οικονομικές υπηρεσίες.
Οκτώβριος 2012
Στις 2 Οκτωβρίου 2012, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος διαβίβασε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το USB, το οποίο πάραυτα παραδόθηκε ιδιοχείρως στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο. Την ίδια μέρα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ενημέρωσε επί του θέματος και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή. Η λίστα έφτασε στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Στις 19 Οκτωβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ενημερώνει τους οικονομικούς εισαγγελείς ότι δεν βρέθηκε πρωτόκολλο καταχώρισης της λίστας Λαγκάρντ.
Δεκέμβριος 2012
Στις 21 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι παρελήφθη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών η λίστα Λαγκάρντ. Το νέο αντίγραφο της λίστας παραδόθηκε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα. Στις 27 Δεκεμβρίου το πόρισμα της έρευνας των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη καθώς και της ειδικής έρευνας του ΣΔΟΕ διαβιβάζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Χθες ο εισαγγελέας ΑΠ Ιω. Τέντες διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στη Βουλή.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου