Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Στη Βουλή διαβιβάζεται η λίστα Λαγκάρντ

Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου και αντιπαραβολής της με τη λίστα που....
είχε παραδώσει στην κυβέρνηση τον Οκτώβριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν από τις διασταυρώσεις σε ονόματα και τραπεζικά στοιχεία προκύπτουν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο υλικό αποστέλλεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας που έχουν ήδη στείλει η οικονομικοί εισαγγελείς για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει ανακεφαλαίωση όλου το υλικού της δικογραφίας, ώστε με την αξιοποίηση των δεδομένων να κριθεί αν πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδίοτητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.
Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνεχίζεται.
Εντείνονται οι πιέσεις από την αντιπολίτευση
Πάντως, όσο οι σκιές στην υπόθεση παραμένουν, όλες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να σφυροκοπούν την κυβέρνηση και εντείνουν τις πιέσεις τους για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
«Το σήριαλ της Λίστας Λαγκάρντ πρέπει να λάβει τέλος», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς και συμπληρώνει πως «σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους στην υπόθεση».
«Ο ελληνικός λαός απαιτεί άμεσα την παραδειγματική τους τιμωρία από τα αρμόδια κατά το Σύνταγμα δικαστήρια και τη δήμευση των περιουσιών τους», σημειώνει ο κ. Μαριάς.
«Βοά ο τόπος για την παραποίηση της λίστας του μαύρου χρήματος από τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ που καλύπτονται σήμερα ολοφάνερα από τη ΝΔ», σχολιάζει η Χρυσή Αυγή.
«Οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος να πάνε στη φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Πολιτική κάθαρση εδώ και τώρα!», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα που περιλαμβάνουν και η παλιά και η νέα λίστα ζητεί το ΚΚΕ, «για να σταματήσει η κοροϊδία» και να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου