Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Στριμώχνουν τον Γκρούεφσκι

Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης βρίσκεται η ΠΓΔΜ, αυτή τη φορά λόγω σύγκρουσης Γκρούεφσκι-Τσερβένκοφσκι...
Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι για μισή ώρα περιοδικοί αποκλεισμοί κεντρικών δρόμων σε όλες τις πόλεις της χώρας, τακτική που ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός υπό την «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, εγκαινίασε ανήμερα τα Χριστούγεννα, μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013.
Ο αρχηγός του SDSM ανακοίνωσε επίσης ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2013, αν δεν λάβει ισχυρές εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι «για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές».
Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας», προειδοποιώντας ότι η αντιπολίτευση θα αντιπαρατεθεί με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγορεί τον αρχηγό του SDSM ότι το μοναδικό πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα με μοναδικό στόχο να καταλάβει την εξουσία.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου