Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Αλλοίωσαν τη λίστα Λαγκάρντ;

lagardΠριν λίγες μέρες έφθασε στην Ελλάδα αντίγραφο της λίστας Λαγκάρτν από τις γαλλικές αρχές όπως πρώτο το spirospero.gr σας είχε ενημερώσει για τον ερχομό της! Τη καινούρια λίστα απέστειλαν στο ΣΔΟΕ οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, προκειμένου....
να γίνει ταχύτερα η διασταύρωση των στοιχείων και τυχόν φορολογικές παραβάσεις.
Το ΣΔΟΕ εξετάζει τις δύο λίστες για να διαπιστώσει εάν αυτή που βρισκόταν μέχρι τώρα σε γνώση των ελληνικών αρχών ήταν πλαστή ή όχι.
Σύμφωνα με την Καθημερινή αρμόδια πηγή των οικονομικών υπηρεσιών δήλωσε ότι «η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται όνομα όνομα και ποσό ποσό, και εφόσον προκύψουν διαφορές μεταξύ των δύο εγγράφων, θα αναζητηθούν άμεσα πολιτικές και ποινικές ευθύνες».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη της εβδομάδος οπότε και αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις, ενώ η νέα λίστα θα αποσταλεί και στη Βουλή για τα περαιτέρω. Σημειωτέον ότι βρίσκονται «ανοιχτές» δύο έρευνες – μία στη Βουλή και μία στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι ελέγχουν τους χειρισμούς των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη «νέα» λίστα Λαγκάρντ εμπεριέχονται λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα και το προφίλ κάθε καταθέτη, όπως συμβαίνει με το private banking κάθε μεγάλης τράπεζας.
Διαβάστε επίσης
Τα μυστικά της Λίστας...
Τρία μέλη "αγίας" οικογένειας στη Λίστα Λαγκάρντ!
Στο ΣΔΟΕ η παλιά και η νέα λίστα Λαγκάρντ
Προανακριτική για την λίστα Λαγκάρντ;
Επιβεβαίωση spirospero.gr: Έφτασε η λίστα Λαγκάρντ στην Αθήνα
Bαλαβάνη: Αλλοιώθηκε η λίστα Λαγκάρντ
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου