Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, ιδίως όσων τα σπίτια έπαθαν μεγάλες ζημιές και δεν μπόρεσαν να μπουν σε αυτά περιμένοντας τους ελέγχους από τους μηχανικούς της Περιφέρειας. Στο νησί επικράτησε τσουχτερό κρύο, αλλά....
και οι μετασεισμοί επέτειναν την ανησυχία των κατοίκων.
Όπως ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:55 της Κυριακή είχε μεγάλη διάρκεια, έτσι συμβαίνει και με τους μετασεισμούς. Από τη σεισμική δόνηση πολλά κτίρια, κυρίως στο Ληξούρι, έχουν υποστεί ζημιές, ο δρόμος από το Ληξούρι προς το Αργοστόλι παραμένει κλειστός, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν κατολισθήσεις κι έχουν κλείσει δρόμοι.
Ακόμη και τώρα, οι ασθενείς δεν έχουν επιστρέψει στο νοσοκομείο του Αργοστολίου, που εκκενώθηκε χθες μετά το σεισμό. Στο νησί ήδη βρίσκεται ειδική ομάδα από την ΕΜΑΚ από την Πάτρα για να αντιμετωπιστεί κάποιο εκτατό περιστατικό.
Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς πέρασαν το βράδυ στο κρύο και με συνεχείς μετασεισμούς να τους ταράζουν. Πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, βρίσκεται στο νησί και ήδη έγινε η πρώτη σύσκεψη.
Τις επόμενες ώρες θα καταπλεύσει στην Κεφαλονιά το πλοίο Superfast 11, όπου σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη θα βρουν καταφύγιο τουλάχιστον 700 άτομα που δε μπορούν αν μείνουν στα σπίτια τους και ενώ τις επόμενες ώρες πρόκειται να χαλάσει ο καιρός, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά.
Επίσης, στο λιμάνι του νησιού θα καταπλεύσει και το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, με 1300 κρεβάτια κι εκεί θα στεγαστούν επίσης άνθρωποι που τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές.
Σήμερα, τα σχολεία στο νησί θα μείνουν κλειστά και μέχρι να ελεγχθεί η στατικότητα των κτιρίων, δε θα ανοίξουν, είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Κλειστά μέχρι να ελεγχθούν θα μείνουν και σημεία των δρόμων όπου έχουν γίνει κατολισθήσεις.
Οι έλεγχοι στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές θα ξεκινήσουν σήμερα, πρώτα από νοσοκομεία, αστυνομία, πυροσβεστική και μετά στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κέντρα υγείας.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου