Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί στην Κεφαλονιά

Συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί στην Κεφαλονιά. Σήμερα τα ξημερώματα, στις 5.12 ένιωσαν ξανά έναν δυνατό μετασεισμό, αυτή τη φορά μεγέθους 4,6 Ρίχτερ. Οι περισσότεροι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους....
και πέρασαν τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητα ή στο πλοίο Super Fast 11 που έχει δέσει στο Αργοστόλι γι αυτό τον σκοπό. Εντός της ημέρας θα φτάσει στην Κεφαλονιά άλλο ένα πλοίο, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ με δυναμικότητα 1.300 επιβατών.
Για τους κατοίκους η μεγαλύτερη αγωνία είναι αν ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί το απόγευμα της Κυριακής ήταν ο κύριος. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, αυτό το ερώτημα θα μπορεί να απαντηθεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα αύριο, μελετώντας τη μετασεισμική ακολουθία, αν και μέχρι στιγμής αυτή εξελίσσεται ομαλά και συνηγορεί στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για το κύριο γεγονός.
Σήμερα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια τόσο στο Ληξούρι όσο και στο Αργοστόλι, ενώ το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των αρχών στην οποία θα εξετάσουν τις ζημιές των μέχρι στιγμής ελεγχθέντων κτιρίων. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν κλιμάκια μηχανικών στο νησί διαπίστωσαν προβλήματα στα κτίρια των δικαστηρίων, του Γηροκομείου, της παλιάς Νομαρχίας και 3 σχολείων στο Ληξούρι. Επίσης, μέχρι στιγμής, 55 από τα 100 σπίτια που έχουν ελεγχθεί στο Ληξούρι παρουσιάζουν πρόβλημα.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου